Miks alustab täna Reali eest Isco ja mitte Gareth Bale?

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Isco (paremal) pidi kaua pealt vaatama, kuidas teised Reali tähed, näiteks Cristiano Ronaldo, väljakul säravad. Nüüd on tema kord
Isco (paremal) pidi kaua pealt vaatama, kuidas teised Reali tähed, näiteks Cristiano Ronaldo, väljakul säravad. Nüüd on tema kord Foto: CESAR MANSO/AFP/Scanpix

Gareth Bale’i tänavused vigastusmured on andnud võimaluse Madridi Reali särgis hiilata Iscol. Kui varasemalt on endine Malaga ründaja jäänud Reali nimekamate galacticote varju, siis sel hooajal on temagi täht särama löönud ning eksperdid ennustavad, et just Maagia hüüdnime kandev hispaanlane alustab täna Meistrite liiga finaalis Bale’i asemel põhikoosseisus.

Isco ja Bale on Realis sama aja poisid – mõlemad liitusid kuningliku klubiga 2013. aastal, kirjutab Guardian. See tähendab, et koos pidasid mehed ka oma ristimispidu. Kui Bale astus uute meeskonnakaaslaste ees lavalaudadele Biitlite legendaarse «Yellow Submarine’i» ehk Kollase allveelaevaga, siis Isco esitatud muusikapala oli veidi … Ütleme siis, et modernsem.

«Panin kümnesse,» kommenteeris Isco hiljem ajakirjanduses, kuidas tal Las Ketchupi 2002. aasta hiti «Asereje» esitus läks.

Nii nagu erinevad meeste lõõritatud laulud, on ka nende karjäär Realis käinud erinevat rada. Bale oli juba klubisse jõudes superstaar, maailma kalleim jalgpallur, galactico. Isco osteti 30 miljoni euro eest Malagast. Kuigi hispaanlane lõi küll kohe oma debüüdil – 2:1 võidumängus Real Betisiga – värava ning andis resultatiivse söödu, ei löönud tema täht kõige eredamalt särama. Bale, Karim Benzema ja Cristiano Ronaldo kõrval lihtsalt tunduvad kõik teised seda palju tuhmimad.

Pallivõlurit vaevas teinegi probleem – tema meelispositsiooni ehk tipuründajate tagust nr 10 Reali 4-3-3 mängujoonises lihtsalt ei eksisteerinud. Aga Isco, sünninimega Francisco Alarcon, ei nurisenud ja ootas ära hetke, mil tal võimalus tekib.

Isco tänavuse säramalöömise taga peituvad peamiselt Bale’i tabanud kaks suuremat vigastust. Eelmise aasta lõpuks käis waleslane operatsioonil oma hüppeliigesega ning aprillis langes rivist säärevigastuse tõttu. Ühe gigatähe kaotamine sundis peatreener Zinedine Zidane’i tegema taktikalükkeid ja Isco sai võimaluse mängida oma meeliskohal. Ta on ülesande täitnud hindele «viis» ja sai Hispaania liiga viimases voorus, kui Real kindlustas koduse meistritiitli, väljakult lahkudes ovatsioonide osaliseks.

Seetõttu ennustavadki jalgpallieksperdid üle maailma, et täna õhtul alustab Cardiffis Torino Juventuse vastu algrivistuses just Isco, mitte vigastusest paranenud Bale. Nende ekspertide sekka kuulub ka waleslane ise: «Isco on olnud fantastiline ja mul on tema üle hea meel. Kui ta alustab, elan talle kaasa.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles