Bob Marley lapselaps pääses NFLi

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reggae-legend Bob Marley.
Reggae-legend Bob Marley. Foto: AP/Scanpix

​Üle maailma tuntud reggae-muusik Bob Marley lahkus siit ilmast aastal 1981 36-aastasena. Jamaikalane jättis endast maha kaheksa last, kellest seitse hakkasid tema eeskujul muusikuteks. Vaid Rohan Marley otsustas taga ajada sportlaskarjääri. Sama ihkab ka tema poeg Nico, kes teenis mais profilepingu Washingtoni Redskinisi NFLi klubiga, vahendab BBC.

«Mu vanaisa oli nõnda inspireeriv, et igas inimeses on tükikene teda. Tema muusika puudutas inimesi, aga see läheb muusikast kaugemalegi – asi on sõnumis,» rääkis Nico Marley, kes on 22-aastane ehk on Bob Marleyst kuulnud vaid läbi teiste meenutuste.

«Ma vaatan temaga tehtud intervjuusid, et saada aimu, milline ta oli. Kõik, mida ta tegi, oli juhitud positiivsuse ja ühtehoidmise vaimust. Alati, kui ma aega leian, istun maha ja mõtisklen, mida saan teha, et teisi aidata, ja kuidas minu enda mõtted mind päevast ja elust läbi saavad juhtida,» jutustas Marley vanaisast. «Sulle võib tunduda, et miski on halvasti, aga sa pead alati alles hoidma seda sisemist häält, mis muudkui kordab: pea vastu ja lõpuks läheb kõik paremaks.»

Leping ei garanteeri veel, et Nico Marleyt ka NFLis väljakul näeb. Ta peab hooaja eel end Wahsington Redskinsi treeneritele tõestama. / Sue Ogrocki/AP/Scanpix
Leping ei garanteeri veel, et Nico Marleyt ka NFLis väljakul näeb. Ta peab hooaja eel end Wahsington Redskinsi treeneritele tõestama. / Sue Ogrocki/AP/Scanpix Foto: Sue Ogrocki/AP

Jalgpallihariduse sai Marley oma isalt, kes esindas nooruses Miami ülikooli meeskonda ja on nüüd edukas kohviärimees. «Öeldakse, et enda lapsi on kõige raskem treenida, nii et mu isa sai sellega hiilgavalt hakkama. Ta ei surunud seda teed mulle peale, aga kui ma käisin kaheksandas klassis, siis ütlesin talle, et hei, see on see, mida ma elus tahan teha.» Kuigi Marley on tublid 10 sentimeetrit lühem kui tema positsioonil mängivad mehed harilikult, sai ta läbi töö rügamise esmalt stipendiumi ülikooli ning nüüd ootab ees NFLi hooajaeelne ettevalmistus. Kas ta mahub lõpuks ka Redskinsi koosseisu, selgub juba suve lõpus.

Margus Hundi koduklubi Indianapolise Colts sel hooajal Redskinsiga ei kohtu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles