Video: Predators sai NHLi finaalseerias ajaloolise võidu

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Predatorsi ajaloolises võidumängus kerkis üheks võtmemängijaks kindlasti väravavaht Pekka Rinne (paremal), kes tegi 27 tõrjet.
Predatorsi ajaloolises võidumängus kerkis üheks võtmemängijaks kindlasti väravavaht Pekka Rinne (paremal), kes tegi 27 tõrjet. Foto: Scott Rovak/USA Today Sports/Scanpix

Jäähokiliigas NHL sai tänavuse finaalseeria kolmandas kohtumises kirja esimese võidu Nashville Predators, kui alistas kindlalt 5:1 tiitlikaitsja Pittsburgh Penguinsi. Seejuures polnud Predators varem NHLis finaali jõudnud, sealsest võidust rääkimata.

Kui neljakordne Stanley karikavõitja Penguins läks kohtumist avakolmandikul Jake Güntzeli väravast juhtima, siis tundus kõik minevat tiitlikaitsja jaoks loodetud suunas, kuna Penguins oli võitnud nii esimese kui ka teise mängu finaalseerias vastavalt skooriga 5:3 ja 4:1.

Ent hoogu sattus hoopis Predators, kes oli üllatuslikult pärast teist kolmandikku 3:1 eduseisus tänu Roman Josi, Frederick Gaudreau ja James Neali väravatele. Seejuures sündis Neali tabamus kõigest 22 sekundit enne teise kolmandiku lõppu.

Kui viimast kolmanikku oli mängitud 4.54, lisas Predatorsi eest neljanda värava Craig Smith. Võitjate viimase tabamuse eest hoolitses aga Mattias Ekholm. Nii võitis Predators vastasseisu üllatuslikult 5:1, kui tuli välja kaotusseisust ning viskas viis väravat järjest.

Kui võitjameeskond tegi 33 pealeviset, millest 28 suutis Penguinsi väravavaht Matt Murray tõrjuda, siis Predatorsi soomlasest puurilukk Pekka Rinne tõrjus koguni 27 pealeviset 28st.

Nii sai Predators NHLi finaalseerias kahe kaotuse kõrvale ajaloolise võidu, ehkki seeriat juhib endiselt mängudega 2:1 tiitlikaitsja Penguins. Finaalseeria peetakse nelja võiduni ning järgmine kohtumine leiab aset juba homme.

Kohtumise tipphetked:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles