Video ja fotod: paanikasse sattunud Juventuse fännid said tormijooksus tõsiseid vigastusi (1)

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ligi 1000 Torino Juventuse jalgpalliklubi fännid said vigastada valehäire tagajärjel, kui Põhja-Itaalia linna Torino ühel peaväljakul eile toimunud Meistrite liiga finaali ajal kuuldi pauke, mis tekitasid inimestes paanika ja kaose.

Hirmuhoos hakati Piazza San Carlo nimeliselt väljakult joostes väljapääsu otsima, mille jooksul trambiti üksteise peal. Kui algul sai Itaalia meedia teatel raskemalt vigastada viis inimest ning kergemalt ligi 400 kodanikku, siis kohaliku politsei sõnul on see arv tegelikult ligi 1000. Lisaks sai tõsiseid pea- ja rindkerevigastusi 7-aastane poiss, kes viibib haiglas.

Juventuse fännid olid väljakule kogunenud suurelt ekraanilt vaatama jalgpalli Meistrite liiga finaalmatši Madridi Realiga, kui järsku teisel poolajal tekitasid inimestes paanika mitmed kõlanud plahvatused.

Selle tagajärjel tormijooksu korraldanud inimestest jäid väljakule maha nii nende jalanõud, kotid kui ka muidu risustatud pinnas. Pärast valehäire mõistmist naasti longates sündmuspaigale ja otsiti meeleheitlikult oma sõpru ning sugulasi, rääkis üks tunnistaja.

Kohalik politsei on loonud infopunkti, et aidata inimestel üles leida oma lähedased. Samuti uuritakse, mis tegeliku paanika tekitada võis. Arvatavasti oli tegu ilutulestikuga.

Mõnele Juventuse fännile võib kõnealune juhtum tuletada meelde 1985. aasta Euroopa karikavõistluste finaali Liverpooli vastu, mil Brüsselis asuva Heyseli staadioni tragöödias suri 39 inimest (enamik neist Juventuse fännid), kui neile sein peale kukkus.

Meistrite liiga eilse finaali võitis tulemusega 4:1 Madridi Real, kellest sai esimene meeskond turniiri ajaloos, kes suutnud tiitlivõitu kaitsta.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles