Ajaloolise heategevusliku Juunijooksu võitsid Raimond Valler ja Kaisa Kukk

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heategevusliku Juunijooksu start.
Heategevusliku Juunijooksu start. Foto: Kristo Parksepp

Enamasti 800 m distantsil võistlev Tartu Ülikooli Akadeemilise Spordiklubi (TÜASK) esindaja Raimond Valler võitis eile Tallinnas Kadriorus esmakordselt toimunud heategevusliku Rimi Juunijooksu, pannes enda kui keskmaamehe paremuse maksma viimasel 300 meetril. Naistest näitas taas head minekut klubi Treeningpartner esindaja Kaisa Kukk, kes finišeeris ajaga 18.06,6, kirjutab Jooksuportaal.ee.

Valler läbis 5 km pikkuse jooksu ajaga 15.31,1. Ainult 2,3 sekundiga jäi temast maha teisena lõpetanud Sander Vaher (Kaitsejõudude Spordiklubi) ja 16,6 sekundiga Valleri klubikaaslane Bert Tippi. Neljanda kohaga pidi seekord leppima viimasel ajal mitmel jooksul end heast küljest näidanud spordiklubi ProRunner esindaja Rauno Reinart, kes kaotas võitjale 24,5 sekundiga.

Rimi Juunijooksu stardipaugu andis olümpiavõitja Gerd Kanter koos poeg Kristjaniga. Alates 500 meetrist kuni teise kilomeetrini dikteeris tempot Rauno Reinart, siis läks ette Sander Vaher, kes vedas gruppi peaaegu lõpuni. Valleri ja Vaheri vahe püsis pea kogu jooksu vältel 15-20 meetrit. Alles viimasel kilomeetril tõmbas Valler selle vahe kinni ja lõpus möödus Vaherist.

Raimond Valleri sõnul läks ta Rimi heategevusjooksule eesmärgiga teha üks korralik tempotrenn. «Kuidagi kukkus nii välja, et avanes võimalus võidu peale minna. Ei olnud ülemäära tugev pärast pingutus. Täpset selline nagu planeerisingi – 3.10 tempo kilomeetri kohta,» rääkis Valler ajakirja Jooksja Jooksuportaalile. Ta arvas, et Rauno Reinart võiks kiiremini joosta, aga Reinart vajus 1,5 km enne lõppu ära. Sander Vaherist möödus Valler viimasel 300 meetril.

«Rada oli väga käänuline, seega pidin tihti hoo täitsa maha võtma, aga mul on väga hea meel – võit tuli boonusena. Ma ütlen ausalt, et ma ei tundnud seda noormeest, kes teiseks jäi, seega ma eeldasin, et ta pingutab üle ja kukub ära, aga ta tegi väga korraliku jooksu,» kiitis Valler konkurenti Sander Vaherit.

Raimond Valler ei ole veel kindel, millal saab oma põhidistantsil, 800 m jooksus selle välishooaja avastardi teha. «Võibolla järgmisel nädalavahetusel Balti maavõistlusel. Mul on achilleuse põletik ja naelikuid ei taha väga jalga tõmmata, enne kui jala korda saan,» ütles Valler.

Heategevusliku Rimi Juunijooksu igast osavõtutasust annetatakse heategevuseks 30 protsenti Eesti Lasterikaste Perede Liidu laste spordifondi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles