Reali president: Zidane võib meie klubisse jääda kogu eluks

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Zinedine Zidane Meistrite liiga võidukarikaga.
Zinedine Zidane Meistrite liiga võidukarikaga. Foto: Pressefoto ULMER/Markus Ulmer/imago/Ulmer/Scanpix

Madridi Reali jalgpalliklubi president Florentino Perez ütles pärast eilset ajaloolist 4:1 võitu Meistrite liiga finaalis Torino Juventuse üle, et Reali peatreener Zinedine Zidane võib nende klubisse jääda kogu eluks.

Real tegi tänavu imelise hooaja, kui koduliigas triumfeeriti esimest korda pärast viit aastat igipõlise rivaali Barcelona ees ning eile suudeti kaitsta esimese klubina Meistrite liiga ajaloos tiitlivõitu. Kokkuvõttes on Real nüüd Meistrite liigas parimaks tunnistatud 12 korral, mis tekitas mõistagi võidujoovastuse ka meeskonna presidendis Florentino Perezis, kelle sõnul võib kõigest poolteist aastat Reali tüüri juures olnud Zidane nendega seotuks jääda eluks ajaks.

«Zidane võib Real Madridi jääda kogu eluks,» ütles Perez klubi raadiojaamale Cadena Ser. «Iga Reali fänn on talle tänulik. Ta tõstis meie taset, kui meie juurde 2001. aastal mängijana saabus. Siis oli ta maailma parim mängija, kuid nüüd on maailma parim treener. Ta on meie meeskonda juhendanud kõigest 17 kuud, aga kõik võimalik on juba saavutatud,» rääkis Perez.

«Ma ei oska öelda, kas jään Reali kogu oma eluks, aga olen klubile tänulik kõige eest, mis nad mulle andnud on,» sõnas Prantsusmaa koondise endine mängija Zidane pressikonverentsil. «Mängisin siin (Realis – toim) pikka aega ning tunnen end osana sellest klubist. Olen õnnega koos, et saan olla osa sellest klubist ning meeskonnast. Iga mängija on täitnud talle seatud ülesandeid, mis ongi meie selle hooaja edu võti,» lisas 44-aastane Zidane.

Kui avapoolaeg lõppes viigiliselt 1:1, siis pärast pausi tuli Real väljakule hoopis uue hingamisega. «Ma ütlesin mängijatele, et nad jätkaksid samas vaimus, kuid mängiksid veel laiemalt ning survestaksid vastaseid rohkem,» ütles Zidane. «See plaan töötas nagu valatult. Pole lihtne Juventusele neli väravat lüüa,» tõi Zidane välja asjaolu, mille järgi oli Itaalia klubi enda võrku enne finaali lasknud lüüa kõigest kolm palli. Praegune Zidane'i leping Realiga kehtib järgmise hooaja lõpuni.

Madridi Reali jalgpalliklubi president Florentino Perez. / JAVIER SORIANO/AFP/Scanpix
Madridi Reali jalgpalliklubi president Florentino Perez. / JAVIER SORIANO/AFP/Scanpix Foto: JAVIER SORIANO/AFP
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles