Suvise jalgpallituru üks kuumemaid sihtmärke rikkus lõplikult suurklubide tuju

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Antoine Griezmann.
Antoine Griezmann. Foto: Adam Davy/EMPICS Sport/SCANPIX

Jalgpalli suvisel üleminekuturul mitme suurklubi huviorbiidis tiirelnud ründaja Antoine Griezmann teatas, et ei lahku praeguse tööandja Madridi Atletico ridadest. Põhjuseks on Atleticole määratud üleminekute keeld, mille tühistamise apellatsioon äsja läbi kukkus, kirjutab BBC.

26-aastast Griezmanni on enim seotud üleminekuga Manchester Unitedi ridadesse. Atletico sai Rahvusvaheliselt Jalgpalli Liidult (FIFA) uute mängijate registreerimise keelu seoses alaealiste ebaseadusliku värbamisega ning Rahvusvaheline Spordiarbitraaž (CAS) lükkas Madridi meeskonna apellatsiooni lõppeval nädalal tagasi.

«Klubil on praegu raske aeg. Kui ma nüüd lahkuksin, oleks see räpane samm – rääkisime klubi juhtidega ja ma jätkan ka uuel hooajal Atleticos,» ütles Griezmann Prantsusmaa telekanalile Telefoot. Varem oli ta kodumaisele telesaatele «Quotidien» öelnud, et hindab Manchester siirdumise võimalikkust 60-protsendiliseks.

Nii Atletico kui ka nende linnarivaal, äsja Meistrite liiga tiitlit kaitsnud Madridi Real said 2016. aastal juulis kaheks üleminekuaknaks uute mängijate registreerimise keelu ja rahatrahvi. Mõlemale pandi süüks alla 18-aastaste mängijate värbamist, kes mängisid Atletico eest aastatel 2007-14 ja Reali eest aastatel 2005-14.

Kuigi esialgu lükkas FIFA tagasi mõlema klubi apellatsiooni, vähendas CAS Reali karistust poole võrra. Atletico karistus jäi aga neljapäeval jõusse, ehkki neile määratud rahatrahvi kahandati kaks korda. Atletico nimetas seepeale CASi otsust ebaausaks ja klubi tulevikku rikkuvaks sammuks. Meeskond ei saa nüüd uusi mängijaid registreerida enne 2018. aasta 1. jaanuari ja eeldatakse, et Griezmannile soovitakse pakkuda uut lepingut. Tema praegune kontraht sisaldab 100 miljoni euro suurust väljaostuklauslit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles