Konstantin Vassiljevile Poolas dramaatiline hõbe

Ott Järvela
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Bialystok Jagiellonia/Facebook

Eesti jalgpallikoondise mängujuht Konstantin Vassiljev lõpetas Poola kõrgliigahooaja hõbemedaliga, kuigi viimase matši viimastel minutitel tundis Bialystoki Jagiellonia juba kulla hõngu.

Jagiellonia alustas viimast matši Poznani Lechiga tabeli teisena, liider Varssavi Legia oli kahe punkti kaugusel, ent Vassiljevi koduklubi lohutas teadmine, et võrdse punktisumma puhul on tiitel nende jagu. Kohtumise algus läks Jagiellonial aga nii untsu, et neid ohustas medalita jäämine.

Nimelt jäädi avapoolajal Lechiga mängides 0:2 kaotusseisu ning reaalaja turniiritabelis kukuti neljandaks, mis tähendanuks peale kaotatud auraha ilmajäämist ka eurosarjakohast. Tolles olukorras tegi Jagiellonia peatreener Michal Probierz jõulise lükke: saatis sel hooajal 13 väravat löönud ja 13 resultatiivset söötu jaganud Vassiljevi pingile ning lasi tema asemel platsile minna leedulasel Arvydas Novikovasel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles