Saade: Raplamaa raskekahurväe vägev lammutustöö Valgehobusemäel (1)

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Järjekorras kolmandale Valgehobusemäe rattamaratonile saatis Raplamaa rattaklubi KoMo starti oma raskekahurväe Peeter Pruusi, Peeter Tarvise, Karl-Arnold Vendelini ning Sten-Erik Ottenderi. Etteruttavalt – plats löödi puhtaks kõigis kategooriates. 

Ilmataadi soosing oli kuivatanud kogu raja ja tempo tõsteti juba stardist kõrgele. Jäneda linnamäe all ründas juhtrühmast esimesena Vendelin, järgi jaksas minna vaid valitsev Euroopa meister Pruus. Kuivõrd ette said kaks komokat, siis Tarvis ja Ottender kontrollisid omakorda peagrupi tempot. Kaks liidrit jagasid kordamööda ka vahefinišeid - Vendelinile Europark mäefiniš, Pruusile Gardena vahefiniš.

Finišis oli esimesena kohal valitsev Euroopa meister. Järgnenud peagrupis said kolm kilomeetrit enne lõppu kitsal metsarajal vahe sisse Ger Jõeäär ning Dmitri Sorokin, Läti - Eesti maavõistluse finišispurdi võitis taaskord Sorokin. Viies oli Tarvis, kuues Caspar Austa.

Neli meest esikaheksas tagas KoMo Veloplusile ka võistkondliku esikoha. Sarja üldarvestuse liidrisärk jäi endiselt Jõeääre selga. Naiste sõidus katkestas suurfavoriit Liisa Ehrberg juba kuuendal kilomeetril, pikka aega liider olnud Greete Steinburg pidi finišis alla vanduma noorukesele Iiris Õunmaale. Kolmas koht naistearvestuses kuulus täna Mari-Liis Mõttusele. Naiste liidrina jätkab Steinburg.

Hansgrohe kiirenduskilomeetri nobedaim mees oli selle arvestuse üldliider Kaup Kattai, kiireim naine Jannelle Uibokand, liidrisärkides jätkavad Kattai ning Steinburg.

FruitXpressi poolmaratoni läbi kõige kiiremini Kren Kask, järgnesid Joosep Mesi ning Rando-Marten Evendi. Liidrina jätkab Kask.

Herkuless lastesõitudel läbis stardilinnakusse mahamärgitud võistlusraja poistest kõige kiiremini Kristofer Märtson, tulemuseks ka liidrisärk järgmisel etapil. Tüdrukute nobedaim oli ja liidrisärgis jätkab Karolin Surva.

Kokku startis Valgehobusemäe Rattamaratoni erinevatel distantsidel 1001 rattasõpra, Hawaii Express Estonian Cup rattamaratoni sari jätkub esimesel juulil.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles