Video: kas Torino kaose tekitas enesetaputerroristi teeselnud nooruk?

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaos Juventuse fännide seas Torino ühel peaväljakul Piazza San Carlo.
Kaos Juventuse fännide seas Torino ühel peaväljakul Piazza San Carlo. Foto: Alessandro Di Marco/AP/Scanpix

Laupäeval sai Torinos 1527 inimest viga, kui Meistrite liiga finaalmängu ühisvaatamisel tekkis paanika ning inimesed jooksid terrorihirmus teineteisest üle. Tänaseks on avaldatud videokaadrid, mis selgitavad, mis täpsemalt laupäeva õhtul juhtus.

Avaldatud videos on näha seljakotti kandvat noorukit, kes Torino San Carlo väljakul käed laiali avab, mille peale inimesed paanikas temast eemale jooksevad.

Mõni hetk pärast kaose vallandumist läks üks nooruk paanika tekitanud poissi korrale kutsuma. Võib eeldada, et tegu oli tema sõbraga, kes mõistis, et algselt naljana mõeldud tegu oli liiga kaugele näinud, kirjutatakse Itaalia meedias.

Selle tagajärjel tormijooksu korraldanud inimestest jäid väljakule maha nii nende jalanõud, kotid kui ka muidu risustatud pinnas. Vigastatute seas on ka 7-aastane poiss, kes sai pea- ja rindkerevigastusi.

Video helikvaliteet on halb, seega soovitame heli madalaks keerata.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles