Enesekindel Pirelli oleks valmis vormel-1 sarjas rehvisõja kuulutama

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pirelli tyres.
Formula One Testing, Day 2, Wednesday 2nd March 2016. Barcelona, Spain.
Pirelli tyres. Formula One Testing, Day 2, Wednesday 2nd March 2016. Barcelona, Spain. Foto: James Moy/James Moy Photography/PA Images

Rehvitootja Pirelli on alates 2011. aastast olnud vormel-1 karussellis ainuke rehvitootja. Pirelli juht Marco Tronchetti Provera ütles aga, et nemad sooviksid hea meelega näha võistlussarjas ka konkurente.

Nn rehvisõda tahaksid näha ka fännid – Motorsport Networki korraldatud küsitluses vastasid koguni 69,4 protsenti küsitletutest, et neile pakuks huvi kahe erineva rehvitootja võiduajamine. Viimati nägi rehvisõda vormel-1 2006. aastal, kui rehve tarnisid Michelin ja Bridgestone. Pirelli leping vormelisarjaga kestab 2019. aasta hooaja lõpuni.

«Me sõidame igal pool maailmas võidu – nii üksinda, kui ka teiste vastu. Kui me võistleme teiste vastu, me võidame. Oleme igasuguseks võistluseks valmis, vahet pole kellega,» oli Provera enesekindel. «Viimase aasta või kuude jooksul pole ma aga kuskilt kuulnud, et tiimid sooviksid muutust.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles