Videoblogi: Eesti kick- ja taipoksijad valmistuvad suureks katsumuseks

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti kick- ja taipoksijad eesotsas Viimsi Tigers Gymi sportlastega sõitsid täna Taimaale treeninglaagrisse, mille eesmärgiks on 23. juunil võistelda profivõistlussarjas Tai suurimal ja mainekamal võistlusel Max Muay Thai.

Eesti tiimi esindavad võistlustel Raul Esko, Romet Esko, Andi Uustalu, Ilari Nuutinen, Urmas Närep ja Eesti tai poksi tippvõitleja Andres Malleus, kes elab ja treenib aastaid juba Taimaal. Malleus, kes osaleb Max Muay Thai võistluste peamatšis, võistles edukalt alles nädalapäevad tagasi Tai kõige legendaarsemal võistlusel Lumpinee Stadiumil, kus ta võitis oma vastast kindlalt punktidega.

Eesti tiimi ettevalmistus Taimaale treeninglaagrisse minekuks on olnud raske ja treeningurohke. Läbitud on mitu kodumaist treeninglaagrit, kus treeneriks on Taimaalt pärit treener Mosa Chatchawan. Endine muay thai meister Mosa aitab Eesti tiimil võistlusteks valmistuda ning suhelda Tai võistluste promootoritega.

Taimaale jõudes treenib Eesti tiim Taimaal Bangkokis esialgu koos Tai tippvõitlejate ja legendidega, pärast mida sõidetakse Korati militaarbaasi, mis asub Kirde-Tai mägises piirkonnas. Võistlusteks valmistutakse ligi 40-kraadises kuumuses, treenitakse 2-3 korda päevas. Lisaks treeningutele, võistlustele ja ettevalmistusele on plaanis külastada iidset templite linna Ayutthayat, et saada templites elavatelt Buddha munkadelt õnnistus eesolevateks võistlusteks.

Pärast võistlusi Taimaal suunduvad Eesti sportlased Jaapanisse Tokyosse, kus tänu Eesti kõige suuremale võitlejale Barutole on sportlastel võimalik treenida koos Jaapani tippvõitlejatega.

Reisi ajal valmib videoblogi, mille esimesele osale saab juba nüüd pilgu peale visata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles