Video: vaid 30-aastasena surnud jalgpallur lõi Premier League’i ühe meeldejäävama värava

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Cheick Tioté
Cheick Tioté Foto: Lee Smith/REUTERS

Eile lahkus ootamatult aastatel 2010–2017 Inglismaa jalgpalli kõrgliigas Newcastle Unitedi ridades mänginud poolkaitsja Cheick Tioté, kes kukkus treeningul kokku ning suri teel haiglasse. 30-aastasena lahkunud Tioté lõi küll Newcastle’i eest vaid ühe värava, kuid ajalugu jääb seda mäletama kui üht Premier League’i kõige meeldejäävamat.

Kõnealune värav sündis 2011. aastal mängus Arsenaliga. Pealinna klubi oli läinud kohtumist juba 26. minutiks 4:0 juhtima, kuid seda, mis hakkas juhtuma teisel poolajal, nimetatakse Premier League’i parimaks tagasitulekuks.

68. minutil vähendas Joey Barton Newcastle’i kaotusseisu penaltist 1:4 peale, 75. minutil tegi Leon Best seisuks 2:4, 83. minutil oli taaskord penaltipunktilt täpne Barton. Mängu viimase sõna ütles Tioté, kes kauni otse õhust löödud kauglöögiga tabloole 4:4 viiginumbrid tõi.

Tioté profikarjäär algas aastal 2005, kui ta liitus Belgia klubiga Anderlecht. Kolm aastat hiljem liikus ta Hollandi meeskonda FC Twente, pärast mida osteti mees 3,5 miljoni naela eest aastal 2010 Newcastle Unitedisse Inglismaal, kus ta pallis koguni seitse aastat, mille jooksul sai kirja 139 kohtumist. Viimastel hooaegadel kuivas aga Tioté mänguaeg kokku, mistõttu liitus ta tänavu veebruaris Hiina klubiga Pekingi Enterprises.

Lisaks kuulus Tioté ka aastatel 2009–2015 Elevandiluuranniku koondisesse, kelle eest jooksis ta väljakule 52 korral.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles