Tallinnas leiab aset Eesti ajaloo kalleim profipoksilahing

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Robert Helenius.
Robert Helenius. Foto: Tairo Lutter / Postimees

17. juunil leiab vastrenoveeritud legendaarses Kalevi Spordihallis aset Warrior Fight 2: Nordic Nightmare is back in Tallinn, mille peamatšiks saab olema kalleim ning väärikaim profipoksimatš, mis Eesti pinnal kunagi toimunud.

Nimelt astub soomlaste ja eestlaste koostöös toimuva profipoksiürituse peamatšis ringi Soome profipoksihiiglane Robert Helenius (24 võitu, 1 kaotus), kes asub võitlema WBC-sarja rahvusvahelise raskekaalu hõbetiitli nimel.

Heleniuse vastaseks on Kalevi spordihallis Suurbritannia raskekaallane Ian Lewison, kel karjääri jooksul kirjas 12 võitu, 3 kaotust ja viik.

«Meil on suur au ja vastutus tuua Robert Helenius kolmandat korda Tallinnasse poksima. Veel suurem au on kinnitada, et esmakordselt ajaloos leiab Tallinnas aset raskekaalu profipoksi tiitlimatš,» kinnitab üks ürituse korraldajatest Ervin Kade.

«Warriors Fight 2 saab olema kõige ehtsam profipoksiüritus, mida saab võrrelda maailma suurimate võitlusspordiõhtutega – on tiitel, on tõusvad tähed, on naiste profipoks,» lisab Kade.

Soomlased panid õla alla

Helenius pidi möödunud nädalavahetusel kohtuma Helsingis oma karjääri põhivaenlase Dereck Chisoraga, kelle ta 2011. aastal Euroopa profitiitlimatšis vastuolulise otsusega alistas. Chisora nõudis revanši ning Helenius oligi nõus, kuid soomlaste hämmastuseks otsustas britt ning tema esindajad Euroopa suurimas promootorettevõttes Saureland viimasel hetkel alt ära hüpata.

Helenius, kes aga viimased kuud matšiks valmistus ning elu parimas vormis on, hakkas kiirelt otsima uut võimalust oma võimu näidata ning üheskoos Warrior Fight korraldajatega ning Soome suurima ajalehe Ilta Sanomatiga leiti väljundiks Tallinn ning Kalevi Spordihall.

«Soomlaste tingimus Tallinnas toimuvaks matšiks oli Heleniuse vastase tase ning kahe võimsa profipoksija Eestisse toomine tähendab kulutusi, mis on suurimad, mis kunagi siin riigis ühe poksimatši tarbeks tehtud,» tõdeb Kade. «Tegemist saab olema kalleima ning väärikaima profipoksimatšiga Eesti ajaloos, mis jõuab lisaks Soome fännidele telekanalitesse üle maailma.»

Helenius jätkab oma teekonda profipoksi maailmameistri tiitlimatšile, millele ta oli lähedal möödunud aasta aprillis. Selleks tulnuks WBC-sarja hõbetiitli matšis alistada Johann Duhaupas, kuid soomlaste nördimuseks kaotas Helenius selle matši nokaudiga. Kuid mees on tagasi tipu serval, olles nokauteerinud oma kaks järgmist vastast ning loodab Tallinnas suure sammu edasi astuda.

WBC rahvusvaheline hõbetiitel

WBC raskekaalu hõbetiitli varasemad omanikud on olnud Saksamaa ässad Manuel Charr (30 võitu, 4 kaotust), Edmund Gerber (26 võitu, 2 kaotust) ning Briti raskekaalumeister Dillian Whyte (20 võitu, 1 kaotus).

Tegemist on WBC sarja tugevuselt kolmanda tiitliga, mille omanik saab õiguse võidelda pileti eest matšile, kus omakorda läheb loosi võimalus kutsuda välja sarja maailmameister. WBC-sarja maailmameistriks on USA nokaudimonstrum, seni kaotuseta püsiv Deontay Wilder, kes karjääri jooksul nokauteerinud 37 vastast 38-s matšis.

Mitte ainult Helenius!

Lisaks Robert Heleniusele astuvad Kalevi spordihallis publiku ette Eesti profipoksi tipud Kaupo Arro (3 võitu, 0 kaotust) ning Pavel Semjonov (19 võitu, 6 kaotust, 2 viiki), hiljuti ringis Mirkko Moisari alistanud Feodor Vinogradov (4 võitu, 0 kaotust) ning Soome tõusev täht Dayron Lester (8 võitu, 0 kaotust).

«Pole kahtlust, et tegemist saab olema kõrgeima taseme ning suurima vaatajaskonnaga profipoksiüritusega Eesti ajaloos. Kes nägid Warrior Fight’i avaüritust Tondiraba jäähallis, nägid uhkeid matše, kuid seeria teine üritus on võimsaim, kui me ette kujutada oskame,» lubab Kade.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles