19-aastane Läti tennisist alistas vihmasaju kiuste endise maailma esireketi

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Prantsusmaa lahtisi tennisemeistrivõistlusi segas täna tugev vihmasadu, kuid sellest hoolimata säras päike lätlanna Jelena Ostapenko pea kohal. Kõigest 19-aastane Ostapenko alistas veerandfinaalis Caroline Wozniacki (WTA 11) 4:6, 6:2, 6:2 ning jõudis esimese Läti naistennisistina Pariisis poolfinaali!

Vihmasadu katkestas tänaseid kohtumisi mitu korda, kuid noorukest lätlannat see ei morjendanud. Seejuures saab lätlanna neljapäeval 20-aastaseks. 

«Siin on võrratu! See oli väga raske mäng, aga nautisin seda. Tingimused polnud eriti lihtsad, aga mul õnnestus võita. Üritasin olla agressiivne, keskendunud ning arvan, et leidsin oma mängu üles,» rääkis Ostapenko mängujärgses intervjuus. 

Viimati jõudis alla 20-aastane tennisist Prantsusmaa lahtistel poolfinaali 2007. aastal, kui sellega sai hakkama Ana Ivanovic, kes jõudis ka finaali, kus kaotas kolmanda järjestikuse tiitli võitnud toonasele maailma esireketile Justine Heninile. 

Teises veerandfinaalis alistas Timea Baczinsky 6:4, 6:4 kodupubliku lemmiku Kristina Mladenovici. 

Ülejäänud kaks naiste veerandfinaali (Karolina Pliškova – Caroline Garcia, Simona Halep – Elina Svitolina) ja kõik neli meeste veerandfinaalid mängitakse homme. 

Prantsusmaa lahtiste nii naiste kui ka meeste poolfinaalidele ja finaalidele on võimalik alates neljapäevast kaasa elada nii Postimees.ee kui ka Kanal 12 vahendusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles