Šokk! Tiitlikaitsja pudenes jõuetu mänguga konkurentsist

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Novak Djokovic
Novak Djokovic Foto: GONZALO FUENTES/REUTERS

Niigi üllatusi täis Prantsusmaa lahtised tennisemeistrivõistlused jätkusid järjekordse šokiga, kui konkurentsist pudenes tiitlikaitsja Novak Djokovic. Maailma teine reket Djokovic alistus veerandfinaalis kuuenda asetusega Austria tennisistile Dominic Thiemile 6:7 (5:7), 3:6, 0:6. 

Djokovici kaotus tähendab aga seda, et maailma edetabelis loovutab serblane oma positsiooni nüüd poolfinaali pääsenud Rafael Nadalile. Djokovic on ühtlasi minetanud võiduvõimaluse neljal järjestikusel suurturniiril. 

Kui avaseti kaotas serblane kiires lõppmängus, siis nii teine kui ka kolma sett kuulusid juba kindlalt Thiemile. «Raske on kommenteerida, mis juhtus kolmandas setis. Miski ei tulnud mul välja, nagu ma oleksin tahtnud, vastane sai seevastu kõigega hakkama. Kokkuvõttes sai kõik otsustatud minu arvates juba esimeses setis. Kaotasin teise seti alguses olulise võimaluse tema serv murda, pärast mida hakkas ta paremini servima,» sõnas Djokovic mängujärgsel pressikonverentsil. «Ta vääris võitu ning oli kindlasti täna parem mängija väljakul,» lisas ta.

Miks ei suutnud aga hea võitlejana tuntud 30-aastane Djokovic täna matši muutust tuua? «Mul ei tulnud lihtsalt täna midagi välja, eriti kohtumise teises pooles. Vastane sai minu halvast tegutsemisest jõudu juurde ning läks aina paremasse hoogu, selles oli asi,» rääkis Djokovic.

«Kahju on Roland Garrosi tenniseväljakutelt niimoodi lahkuda, kuid paraku on see fakt, et ma ei mängi praegu oma karjääri parimat tennist ning ma tean seda. Minu jaoks on tegu uue olukorraga, mille kohaselt pole ma võitnud viimase seitsme-kaheksa kuu jooksul ühtegi turniiri – sellist olukorda pole olnud mitmeid aastaid,» möönis ta. «Samas pole ma esimene mängija, kes kõnealuses olukorras on. Mitmed tippmängijad on pidanud sellest läbi tulema, mistõttu tuleb mul oma õppetundidest õppida ning leida viis, kuidas tugevamini tagasi tulla,» lisas Djokovic.

Kas kesiste esituste valguses võib Djokovic vahele jätta juuni lõpus ja juuli alguses toimuva Wimbledoni tenniseturniiri ning võtta mingiks ajaks tippspordist pausi? «Olen mõelnud viimastel kuudel paljude asjade peale ning püüan enda jaoks selgeks saada, mis on praegu minu jaoks parim,» ütles ta. «Viimasel ajal on olnud omajagu muutusi (Djokovic vallandas kogu oma meeskonnaga ning teeb nüüd koostööd legendaarse Andre Agassiga – toim). Plaanisime ka Wimbledonis koos (Agassiga) olla, kuid võib-olla seda ei juhtu. Ma pole veel kindel,» tunnistas Djokovic tõika, et võib Wimbledoni suure slämmi turniirilt tänavu eemale jääda.

Prantsusmaa lahtiste nii naiste kui ka meeste poolfinaalidele ja finaalidele on võimalik alates homsest kaasa elada nii Postimees.ee kui ka Kanal 12 vahendusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles