Raskustes Halep jõudis poolfinaali, maailma kolmas maadles südika prantslannaga

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Simona Halep tuli raskest seisust välja ning jõudis Prantsusmaal nelja parema sekka.
Simona Halep tuli raskest seisust välja ning jõudis Prantsusmaal nelja parema sekka. Foto: PASCAL ROSSIGNOL/REUTERS/Scanpix

Prantsusmaa lahtistel tennisemeistrivõistlustel jõudis naiste individuaalturniiril poolfinaali rumeenlanna Simona Halep (WTA 4.), kes alistas veerandfinaalis kolmes setis 3:6, 7:6 (8:6), 6:0 ukrainlanna Elina Svitolina (WTA 6.). Nelja parema sekka jõudis ka tšehhitar Karolina Pliškova (WTA 3.), kes sai kohaliku tennisisti Caroline Garcia (WTA 27.) üle raske 7:6 (7:3) 6:4 võidu.

Avasetis jäi Halep kohe 0:5 kaotusseisu ning sellest välja tulla ei suutnud, kaotades esimese seti 3:6. Hapu olukord oli rumeenlanna jaoks ka teises setis, kus ta jäi 1:5 kaotusseisu, ent võttis end kokku, kui läks teist setti 6:5 juhtima ning võitis lõpuks ka kiire lõppmängu 8:6. Kolmas sett oli juba kindel Halepi jõudemonstratsioon, mis kuulus 25-aastasele rumeenlannale 6:0. Viimati jõuds Halep Prantsusmaal poolfinaali 2014. aastal.

Kerge tööpäev polnud ka teisel eeldataval liidril, maailma kolmandal reketil Pliškoval, kes juhtis avasetis 5:3, kuid kodupubliku ees mänginud prantslanna Garcia läks kohtumist 6:5 juhtima. Siiski suutis Pliškova viia mängu kiiresse lõppmängu, kus sai 7:3 võidu. Teine sett kulges samuti tasavägiselt, kuid viigiseisult 4:4 tüüris võiduka 6:4 lõpuni ikkagi Pliškova.

Nii lähevad esimeses poolfinaalis omavahel vastamisi Pliškova ja Halep ning teises noor lätlanna Jelena Ostapenko ja šveitslanna Timea Bacsinszky.

Naiste poolfinaalpaarid Prantsusmaa lahtistel:

  • Jelena Ostapenko (Läti, WTA 47.) – Timea Bacsinszky (Šveits, WTA 31.)
  • Simona Halep (Rumeenia, WTA 4.) – Karolina Pliškova (Tšehhi, WTA 3.)

Prantsusmaa lahtiste nii naiste kui ka meeste poolfinaalidele ja finaalidele on võimalik alates neljapäevast kaasa elada nii Postimees.ee kui ka Kanal 12 vahendusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles