Järelvaadatav: Läti tennisist jõudis oma 20. sünnipäeval Prantsusmaa lahtiste finaali!

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Prantsusmaa lahtiste tennisemeistrivõistluste naiste individuaalturniiri esimeses poolfinaalis lähevad neljapäeval omavahel vastamisi lätlanna Jelena Ostapenko (WTA 47.) ja Šveitsi tennisist Timea Bacsinszky (WTA 31.). Eesti aja järgi mitte enne kella 16 algavale kohtumisele on võimalik kaasa elada nii Postimees.ee kui ka Kanal 12 vahendusel.

Kohtumise käik:

Esimese seti võitja selgus kiires lõppmängus, mille võitis Ostapenko 7:4. Nii lahutab täna oma 20. sünnipäeva tähistavat Läti tennisisti karjääri esimesest Suure Slämmi turniiri finaalmatšist üks setivõit.

Teine sett kulges geim-geimis kuni seisuni 3:3, kui Bacsinszky võitis kolm geimi järjest (neist kaks Ostapenko servil) ja seti 6:3. Kohtumise võitja selgub seega otsustavas setis, kusjuures kiire lõppmäng kõne alla ei tule.

Otsustavas setis oli mõlemal tennisistil raskusi oma servi hoidmisega. Ostapenko suutis seda kaks korda, aga Bacsinszky vaid ühel puhul. Ostapenko asus 3:1 juhtima, Bacsinszky viigistas, aga kaotas siis kolm geimi järjest ja terve mängu. Ostapenkole 7:6 (7:4), 3:6, 6:3 võit.

Enne mängu:

Matš peetakse Philippe-Chatrier' peaväljaku teise mänguna. Enne seda toimub segapaarismängu finaalkohtumine, mis algab Eesti aja järgi kell 13.

Kõigest 19-aastase Ostapenko, kes tähistab poolfinaalipäeval ehk 8. juunil oma 20. sünnipäeva, on esimene Läti naistennisist, kes ajaloos Pariisis nelja parema sekka jõudnud. Veerandfinaalis alistas ta taanlannast endise maailma esireketi Caroline Wozniacki (WTA 12.) 4:6, 6:2, 6:2.

Seejuures jõudis viimati alla 20-aastane tennisist Prantsusmaa lahtistel poolfinaali 2007. aastal, kui sellega sai hakkama Ana Ivanovic, kes jõudis ka finaali, kus kaotas kolmanda järjestikuse tiitli võitnud toonasele maailma esireketile Justine Heninile. Ostapenko senine parim tulemus mõnel suure slämmi turniiril pärines siiani tänavustelt Austraalia lahtistelt, kus ta jõudis kolmandasse ringi.

Ostapenko poolfinaalvastane Timea Bacsinszky lülitas aga neljandas ringis konkurentsist samuti endise maailma esireketi Venus Williamsi (WTA 11.) ning sai veerandfinaalis jagu prantslannast Kristina Mladenovicist (WTA 14.). 27-aastane Bacsinszky jõudis Prantsusmaal nelja parema sekka ka 2015. aastal, kuid pidi seal tunnistama kolmes setis praegu lapsepuhkusel viibiva Serena Williamsi paremust.

Prantsusmaa lahtiste nii naiste kui ka meeste poolfinaalidele ja finaalidele on võimalik alates neljapäevast kaasa elada nii Postimees.ee kui ka Kanal 12 vahendusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles