Kertu Klettenberg tuli Alžeerias toimunud tudengiratsutamise MMil viiendaks

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti võistkond lõputseremoonial - (vasakult) Katrin Pill, Kertu Klettenberg, Jaanus Kallas ja Epp Keel.
Eesti võistkond lõputseremoonial - (vasakult) Katrin Pill, Kertu Klettenberg, Jaanus Kallas ja Epp Keel. Foto: Erakogu

9. oktoobril algasid Alžeeria pealinnas Algiers'is tudengiratsutamise maailmameistrivõistlused, mis kestsid kolm päeva. Meie väikeriiki olid esindamas noored ratsanikud Kertu Klettenberg, Katrin Pill, Epp Keel ja chef d´equipe Jaanus Kallas.

Ratsutama tulid parimad 16 erinevast riigist, lisaks Eestile olid esindatud Kanada, Araabia Ühendemiraadid, Holland jpt. 

Võistlused toimusid kuues arvestuses, milleks olid takistus- ja koolisõit ning mõlemad alad nii individuaalselt kui ka meeskondlikult.

Võistlused leidsid aset Alžeeria ratsaväebaasi kõrgetasemelisel väljakul. 

Eestlaste jaoks võib tänavust võistlust pidada igati korda läinuks ning õpetlikuks. 48 võistleja hulgast suutis kahe ala kokkuvõttes saavutada viienda koha Kertu Klettenberg.

Teisi võistlejaid saatis hobuste loosis aga ebaõnn ning esimese vooru koolisõidus saadi vastaseks Alžeeria võistkond, kelle edu kodustaadionil oli lausa ilmselge. 

Katrin Pilli vastane samal hobusel sai näiteks 94.5 % ning nii püstitati ka uus maailmarekord.

Kuigi tudengiratsutamise maailmameistrivõistlustelt jäi sel aastal esikoht koju toomata, saadi kogemuse võrra rikkamaks, sest taolised võistlused arendavad noori ratsanikke  ning mida aasta edasi, seda paremaid tulemusi saab loota.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles