Durant lammutas ja Warriors on tiitlist ühe võidu kaugusel

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Cavaliersi mehed vaatavad nõutult, kuidas Kevin Durant nende mängu rapib.
Cavaliersi mehed vaatavad nõutult, kuidas Kevin Durant nende mängu rapib. Foto: Ronald Martinez/Reuters/Scanpix

Cleveland Cavaliers on korvpalliliiga NBA finaalseerias tõsises plindris: Golden State Warrorsile kaotati esimeses kaks mängu võõrsil ning nüüd jäädi 113:118 alla ka kodusaalis. Warriorsi lahutab meistritiitlist veel vaid üks võit.

Seeria kolmas mäng kulges suuresti Clevelandi kontrolli all ja alles kohtumise viimasel minutil suutis Warriors end ette rebida. Suurim teene selles oli oma esimest NBA meistrisõrmust ihkaval Kevin Durantil, kes keeras ihuüksi võõrustajate 113:109 edu 113:114 kaotusseisuks. Esmalt tabas mees läbimurdel kahepunktiviske ning siis sopsas kohtumise viimasel minutil palli üle tuues hetkekski peatumata oivalise kolmese.

«Ta võttis juhtimise üle,» rääkis Warriorsi peatreener Steve Kerr Durantist, kes pole oma 10 profihooaja jooksul veel kordagi meistritiitlit võitnud. «Ta teab, et see on tema võimalus. Ta on siin liigas juba pikalt mängijana säranud ja haistab, et nüüd on tema aeg, tema hetk, tema meeskond,» vahendas ESPN Kerri sõnu.

Kokku viskas Durant 41 mänguminutiga Warriorsi parimana 31 punkti, millele lisas kaheksa lauapalli, neli resultatiivset söötu ning ühe vaheltlõike ja bloki. Ühtlasi sai mehest alles kolmas mängija Hakeem Olajuwoni ja Shaquille O'Neali järel, kes on visanud 3:0 alanud finaalseerias võiduka meeskonna kasuks kõigis kohtumistes üle 30 punkti. Stephen Curry panustas seekord võitu 26 silma ja 13 lauapalliga, Klay Thompson viskas 30 punkti.

Üleplatsimehed mängisid küll Clevelandi ridades – LeBron James 39, Kyrie Irving 38 punkti – ent otsustavatel hetkedel oli neist vähe kasu. Kõnekas statistika räägib, et senipeetud kolme finaalmängu ajal on LeBron suutnud neljandal veerandil meeskonna kasuks tuua vaid 11 punkti. Duranti vastav saldo on 31 silma!

Seeria neljas ja potentsiaalselt viimane matš peetakse ööl vastu laupäeva Clevalandis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles