Uskumatu kokkusattumus: suure slämmi poolfinaalis kohtuvad kaks sünnipäevalast

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jelena Ostapenko on tegemas elu turniiri.
Jelena Ostapenko on tegemas elu turniiri. Foto: GABRIEL BOUYS/AFP/SCANPIX

Prantsusmaa lahtistel tennisemeistrivõistlustel on kätte jõudnud poolfinaalide aeg. Täna selguvad Postimehe ja Kanal 12 otseülekandes need kaks naist, kes selgitavad aasta teise suure slämmi turniiri võitja. Sealjuures teeb üks tennisist endale oivalise sünnipäevakingi.

Kes saab sünnipäeval rõõmustada, kelle pidu läheb aga lörri? Nimelt jooksevad tänases esimeses matšis kell 16.00 väljakule lätlanna Jelena Ostapenko (WTA 47.) ja Šveitsi tennisist Timea Bacsinszky (WTA 31.), kes on mõlemad tänased sünnipäevalapsed. Ostapenko tähistab suisa juubelit – temal täitus 20. eluaasta – samas kui Bacsinszky saab 28-aastaseks.

Et kuupäevamaagia oleks täiuslik, võib lätlannast edu korra saada esimene tennisist sel sajandil, kes on oma esimese WTA või ATP taseme turniirivõidu saanud suurel slämmil. Viimati sai millegi sellisega hakkama Gustavo Kuerten 1997. aasta Prantsusmaa lahtistel. Brasiillane alistas finaalis Sergi Bruguera 6:3, 6:4, 6:2. Seegi matš toimus 8. juunil ehk täpselt samal päeval, kui Ostapenko siia ilma sündis.

Teises poolfinaalis kohtuvad Simona Halep (WTA 4.) ning Karolina Pliskova (WTA 3.) – esimene vajab uueks maailma esinumbriks tõusuks kindlasti turniirivõitu, Pliskovale piisaks tänasest triumfist.

Vaata Ostapenko ja Bacsinszky kohtumist SIIT ning Halepi ja Pliskoca matši SIIT või Kanal 12 eetrist!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles