Kamp šeike mängib Kataris võrkpalliga veidrat mängu

Mariel Gregor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Katari Emiiri karikaturniiril triumfeeris Al Rayani klubi.
Katari Emiiri karikaturniiril triumfeeris Al Rayani klubi. Foto: Facebook

VÕRKPALL. Maailmailiiga teisel turniiril Eesti rahvusmeeskonna esimeseks vastaseks olev Katar on pigem klubi kui koondis. Kõik koondislased on küll kohaliku liiga mehed, ent tegelikult välismaalased. Ühe erandiga. Mängijad on pärit Bulgaariast, Serbiast, Brasiiliast, Bosnia ja Hertsegoviinast, Somaaliast, Senegalist, Montenegrost, Süüriast... ja üks mees tõepoolest Katarist. Samasuguse rahvusvahelise meeskonnaga võitis Katari käsipallikoondis kaks aastat tagasi MMil hõbemedali.

Eesti koondise peatreener Gheorghe Cretu on mõned aastad tagasi eksootilises Kataris töötanud, kui juhendas Dohas sealset Al Arabi klubi. Katari võrkpallielu on üsna omapärane – Cretu ajal ehk aastal 2013 asusid kõik kuus klubi ühes linnas ja kasutasid ka ühte ja sama mängusaali. Pealtvaatajaid oli mängudel 20 ringis. Katari klubid on tegelikult kohalike šeikide eralõbu ja omavaheline võistlus. Omanikud on vennad või muul moel sugulased.

«Klubiomanikud seal võrkpallist või spordist ei hooli, kuhjatakse kokku meeskonnatäis välismaalasi, kohalikke peaaegu pole. Ja eesmärk on sõbrale lihtsalt ära panna. Ostavad tähti kokku ja lihtsalt lõbutsevad sel moel,» selgitab Cretu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles