Üle poole miljardi euro väärtuses kvaliteeti vs väike Eesti (3)

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Belgia koondise staarideparaad sai eile oma jalaga järgi proovida ka Lilleküla areeni muru. Pildile on jäänud Manchester City staar Kevin De Bruyne (vasakult), Manchester Unitedi ridadesse kuuluv Maroune Fellaini, Manchester City äss Vincent Kompany ning Hiinas suurt raha teeniv Axel Witsel.
Belgia koondise staarideparaad sai eile oma jalaga järgi proovida ka Lilleküla areeni muru. Pildile on jäänud Manchester City staar Kevin De Bruyne (vasakult), Manchester Unitedi ridadesse kuuluv Maroune Fellaini, Manchester City äss Vincent Kompany ning Hiinas suurt raha teeniv Axel Witsel. Foto: Toni Läänsalu

Jalgpallimaailmas on juba aastaid pannud kõigi kulme kergitama 11 miljoni elanikuga Belgia imeline edulugu. Juba täna õhtul saavad eestlased seda imet oma silmaga kaeda – üle poole miljardi euro väärtuses jalgpallureid ei ole just igapäevane nähtus.

Reeglina müüakse korra kahe aasta jooksul Eesti esindusvutiväljak ehk Lilleküla staadion ääreni täis. Tavaliselt juhtub see siis, kui külla sõidab käimasoleva valiksarja kõige nimekam vastane.

Eelmises valiktsüklis oodati mängu Inglismaaga, enne seda matši Hollandiga, meie kõigi aegade kõige edukamas, 2012. aasta EM-valiksarjas, Itaaliat jne. Nüüd oodatakse Belgiat, kes on 2018. aasta MM-valiksarjas H-alagrupi soosik.

Seega näeb jalgpallimaailma suurnimesid Eestis küllaltki regulaarselt. Samas tuleb tõdeda, et sellisel hulgal superstaare sõitis maarjamaale viimati 2008. aastal, kui 11. oktoobril võõrustati värsket Euroopat meistrit Hispaaniat. Siit võib omakorda järeldada, et praegune Belgia koondis on kõige nimekam tiim, mis sel kümnendil Eestis palli taga ajanud.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles