Jalgpalli U20 MMil näeb väga kummalist finaalmatši

Ott Järvela
, vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venetsueela jalgpallikoondise mängijad tähistavad poolfinaalis saavutatud võitu Uruguai üle.
Venetsueela jalgpallikoondise mängijad tähistavad poolfinaalis saavutatud võitu Uruguai üle. Foto: YELIM LEE/AFP/Scanpix

U20 vanuseklassi noormeeste jalgpalli MM-finaalturniiril Lõuna-Koreas peeti täna poolfinaalid, mille tulemusel näeb pühapäeval kummalist ja ootamatut finaalmatši.

Esimeses poolfinaalis olid vastamisi Uruguai ja Venetsueela ning tänu Samuel Sosa 90+1. minuti väravale suutis Venetsueela viia mängu lisaajale, kus väravaid ei löödud.

Penaltiseeria võitis 4:3 Venetsueela, kelle finaalijõudmist tuleb pidada väga suureks üllatuseks, sest ajalooliselt on tegu Lõuna-Ameerika kõige kehvema jalgpalliriigiga. Nad on ainuke Lõuna-Ameerika jalgpallimaa, kes pole kunagi kvalifitseerunud meeste MM-finaalturniirile ning valiksarjas on nad reeglina peksupoisiks.

Teises poolfinaalis jäi Inglismaa Itaalia vastu juba 2. minutil Riccardo Orsolini väravast kaotusseisu, ent lõi teisel poolajal kolm väravat ja võitis 3:1. Pärast 1966. aasta meeste MM-tiitlit pole ükski Inglismaa meeste või noormeeste koondis mitte ühelgi MMil finaali jõudnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles