Eesti ralliässad Sardiinias: higistamine on meie ainus võimalus

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Tänak ja Martin Järveoja.
Ott Tänak ja Martin Järveoja. Foto: @World/M-Sport

Sardiinia rallil tuleb sõitjatel ja kaardilugejatel kohaneda suure kuumusega. Ralliraadio teatel on õhutemperatuur kerkimas üle 30 kraadi. Ott Tänaku kaardilugeja Martin Järveoja tunnistas, et ilm hakkab juba õige kuumaks minema ning õiget rohtu selle vastu ei olegi. Eriti kuumaks kisub kiiruskatsete ajal just autodes.

«Muud ei olegi teha, kui lihtsalt higistada. Võimaluse korral tuleb kiiresti autol uksed lahti teha ning kombinesooni ülaosa ära võtta,» kirjeldas Järveoja ralliraadiole kohapealseid olusid ning lisas, et enda jahutamiseks väga palju võimalusi just ei ole.

Ralli senise käiguga on üldarvestuses 4. kohta hoidvad eestlased rahul.

«Mul on hea meel Sardiinias tagasi olla,» teatas Tänak esmalt lõunapausi ajal. «Mõned katsed on Sardiinias väga keerulised. Päeva esimesed katsed ei tulnud nii hästi välja. Kahel järgneval olime juba rohkem konkurentsis.»

«Vahe esimestega ei ole eriti suur ning seega olema olukorraga rahul,» tunnistas Tänak. «Probleeme ei ole seni ette tulnud. Kahel viimasel katsel surusin rohkem, kahel esimesel olin ehk liialt tagasihoidlik,» tunnistas eestlane, kes oli kokkuvõttes rahul ka rehvivalikuga. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles