Londoni terrorirünnaku ohvrite mälestusele vilistanud Saudi Araabia jalgpallurid pidid vabandama (1)

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Austraalia meeskond on leinaseisakuks üles rivistunud, Saudi Araabia mitte.
Austraalia meeskond on leinaseisakuks üles rivistunud, Saudi Araabia mitte. Foto: twitter.com/SteveBrookes69

Austraalia ja Saudi Araabia vahelise jalgpalli MM-valikmängu eel toimunud leinaseisaku ajal jätkasid Saudi Araabia mängijad jooksmise ja venitamisega. Austraallased mälestasid samal ajal seistes Londoni terrorirünnaku ohvreid. Nüüd on saudid esinenud aga vabandusega.

Londoni terrorirünnakus hukkus 8 inimest ning vigastada sai 50 inimest. 2 hukkunut olid austraallased, kirjutab Reuters.

«Mängijad ei tahtnud hukkunute mälestust solvata. Samamoodi ei soovitud ärritada hukkunute lähedasi, sõpru ning inimesi, kes olid õnnetusega seotud,» seisis Saudi Araabia Jalgpalli Liidu poolt esitatud vabanduses.

«Saudi Araabia Jalgpalli Liit mõistab hukka kõik terrorismiga seonduva. Samamoodi avaldame kaastunnet hukkunute lähedastele,» kirjutati veel.

Eelnevalt oli Saudi Araabia leerist teatatud, et minutiline leinaseisak ei ole kooskõlas sealsete kommetega ja seetõttu ei pidanud nad vajalikuks sellel osalemist ja jätkasid oma tavapärast tegevust. Seejuures oli minutiline leinaseisak kohtumise eel kahe koondise vahel kokku lepitud.

Austraalia võitis lõpuks kohtumise 3:2.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles