Video: Ostapenko nooruse uljus murdis Halepi

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Läti liitus täna nende prestiižsete riikide klubiga, kust pärit tennisistid on võitnud suure slämmi turniiri. Jelena Ostapenko (WTA 47.) alistas Prantsusmaa lahtiste finaalis Simona Halepi (WTA 4.) 4:6, 6:4, 6:3

Halep pidi Prantsusmaa lahtiste finaalis tabama kaks kärbest ühe hoobiga:  võitma karjääri esimese suure slämmi tiitli ning tõusma värskes WTA edetabelis maailma esinumbriks. Oli ju ta vastaseks Ostapenko  – 20aastane lätlanna, kes näitas küll Pariisis uhket minekut, aga kel puudus igasugune suure finaali kogemus. Ostapenko polnud kunagi võitnud WTA turniirigi, rääkimata slämmist…

Juba mängu algus andis aimu, kuidas kohtumine kulgema hakkab – närviliselt. Halep ja Ostapenko murdsid vastastikku üksteise serve: kokku sai lätlanna avasetis kätte kaks vastase pallingut, Halep aga kolm. Samas tuleb öelda, et Ostapenko pigem kaotas seti, kui rumeenlanna võitis – 20aastane tulevikutäht tegi 23 lihtviga, samas kui Halep sai kirja vaid ühe äralöögi.

Halepi viimane murre tuli 5:4 seisul ja tundus, et käest läinud setiga murdus ka Ostapenko vastupanu: teises setis kihutas rumeenlanna kärmelt 3:0 eduseisu. Ent lõunanaaber polnud löödud ja järgmised neli geimi kuulusid temale. Veel korra vahetati murdeid ning 5:4 edus setivõidule servides Ostapenko enam ei vääratanud.

Kolmas settki kulges närviliselt ja murrete tähe all. Lõpuks oli Ostapenko õigel hetkel veidi õnnelikum: seitsmendas setis, 3:3 viigiseisul ja 40:30 Halepi servil ees, tahtis lätlanna virutada palli pikki piiri, mida vastane oleks kindlasti tõrjuma jõudnud. Võrgutrips tegi rünnakust aga oivalise stopp-palli ja Ostapenko viskas kohe käed rõõmust õhku – murdosa sekundit enne seda, kui ta rusika lahti lasi ja Halepile lehvitades õnneliku löögi eest vabandas.

Koos serviga murdis Ostapenko ka Halepi mängu. Lätlanna hoidis oma servi, pani isuga mängides rumeenlanna tema pallingul surve alla ning realiseeris oivalise servitõrjega oma esimese matšpalli. Võidutants sai alata!

Statistika räägib selgelt, et Ostapenko võitis matši oma noorusliku entusiasmi ja uljusega. Kokku tegi lätlanna 54 lihviga ja lõi ka 54 äralööki. Stabiilsemalt ja rahulikumalt mänginud Halepi numbrid olid vastavalt 10 ja 8. Servil tegi Ostapenko 5 topeltviga ja lõi ka kolm ässa, Halep jäi mõlemas nulli peale.

Vinge võit tähendab, et Ostapenko teeb ka maailma edetabelis hirmkõva tõusu. Varasemalt maksimaalselt 33. kohta hoidnud lõunanaaber kerkib nüüd 35 tabelirida. Uues tabelis on ta 12. kohal! Halep, kes oleks võidu korral tõusnud uueks esinumbriks peab nüüd leppima teise positsiooniga.

Homme on Prantsusmaa lahtistel kavas meeste finaal. Otsepilt 16.00 Postimehes ja Kanal 11 eetris!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles