Kommentaar: Reimi plaani potentsiaal jäi rumala punase kaardi tõttu nägemata

Ott Järvela
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Artjom Dmitrijevi eemaldamine.
Artjom Dmitrijevi eemaldamine. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Eesti jalgpallikoondise reedene 0:2 kaotus Belgiale jättis andmata lõpliku vastuse, kui toimiv on peatreener Martin Reimi taktikaline lahendus duellideks, kus pall on (oluliselt) rohkem vastase kui Eesti meeskonna valduses. Uuesti saab plaani katsetada alles oktoobris.

Jalgpalliteoreetiliselt seisneb plaan kaitseliini tihendamises alumise poolkaitsja (Karol Mets) võrra olukordades, kus pall on vastase käes, ning ühtlasi ründava poolkaitsja (Konstantin Vassiljev) mängitamises valeründajana. Ründefaasis peab valeründaja taanduma oma lemmiktööalale ja ääred kehastuma ründajateks.

Eelneva eesti keelde tõlkimiseks kujutage palun ette siili, kes tõmbub ohu korral kerra ja ajab okkad turri, et nendega ohustajat torkida, ent on valmis vastase tähelepanu hajumise puhul kohe vudides plehku panema. Kokkuvõttes pääseb siil kiskja käest vaid siis, kui on kannatlik ega lase end hetkekski lõdvaks – kohe kui okkamüür kuskiltki järele annab, saab siilist tugevama elaja eine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles