Tänak siirdub testile, Järveoja jääb perelisa ootama

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martin Järveoja pere peaks sel nädalal täienema.
Martin Järveoja pere peaks sel nädalal täienema. Foto: Liis Treimann

Rallisõitja ja kaardilugeja koostöö on kui abielu: koos veedetakse aastas umbes 200 päeva ehk rohkem kui oma kõige lähedasemate inimestega. Isegi suurt triumfi ei saa pereringis korralikult tähistada: eile jõudsid Sardiinia ralli värsked võitjad Ott Tänak ja Martin Järveoja koju, juba homme tõttavad mehed* oma Ford Fiesta WRCd testima.

*Kui Järveoja jõuab enne teist korda isaks saada, muidu vaid Tänak.

Sardiinia ralli viimase katse finišis avaldas võidukas Tänak oma tähistamisplaani: «Lähen koju ja veedan aega oma väikeste laste ja naisega. Igatsen neid juba väga.» Saarlase soov sai tõeks eile: karjääri esimese etapivõidu puhul võeti Tänak ja Järveoja Tallinna lennujaama vipptsoonis pidulikult vastu ning mõistagi olid kohal ka meeste lähedased. Lennujaama uksest sisse astunud Tänak viskas esimestele õnnitlejatele käe pihku, otsis foto- ja telemeeste taha peitunud abikaasa Janikat ja siirdus otsejoones kallima juurde. Kiire õrnushetk möödas, haaras Tänak sülle tütar Mia ja kadus välklampide alt lapsega rahulikumat juttu ajama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles