Cretu valis 14 mängijat, kes sõidavad Mehhikosse

Mariel Gregor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti meeste võrkpallikoondis
Eesti meeste võrkpallikoondis Foto: Eero Vabamaegi/

Võrkpallikoondise peatreener Gheorghe Cretu otsustas, et sel nädalavahetusel Mehhikos Leonis peetavale Maailmaliiga kolmanda tugevusgrupi finaalturniirile sõidavad samad mehed, kes viimasel turniiril osalesid.

Eesti koondise koosseis finaalturniiril: sidemängijad - Andres Toobal, Kert Toobal; nurgaründajad - Kristo Kollo, Andrus Raadik, Rauno Tamme, Robert Täht; temporündajad - Andri Aganits, Ardo Kreek, Mart Naaber, Timo Tammemaa; diagonaalründajad - Renee Teppan, Oliver Venno; liberod - Denis Losnikov, Rait Rikberg.

Koondist stardib Tallinna lennujaamast neljapäeva hommikul. Poolfinaal, kus Eesti kohtub korraldaja Mehhikoga toimub laupäeva ööl vastu pühapäeva kell 3.30. Teises poolfinaalis kohtuvad Saksamaa ja Hispaania. Pronksimäng toimub kell 2.30 ööl vastu esmaspäeva ja finaal kell 12 öösel. Mänge kannab üle ka Kanal 12 ja Postimees. Lisaks on Postimees ka Mehhikos kohapeal ja toob asjaosaliste muljed lugejateni.

Kapten Kert Toobal ütles pärast otsustavat mängu Kreekaga Mehhikosse sõidu kohta järgmist: «Kui enne mängu riietusruumis küsisin, kas Mehhikosse tahetakse minna, tuli sealt üks suur agressiivne «jaa»».

Seejuures erinevalt eelmisel ja üle-eelmisel suvel mängitud Euroopa liigast, saab Maailmaliigaga vähemalt kulud tasa teenida. Grupi võitja saab 60 000 USA dollarit, teine 50 000, kolmas 40 000 ja neljas 30 000. Teenida sai ka alagrupimängudega: esimese koha omanik saab 19 920 dollarit, teine 16 600, kolmas 13 280 ja neljas 9960 dollarit. Nii saavad eestlased Mehhikosse ausalt ja raskelt välja teenitud preemia järele minna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles