Nikolai Novosjolov teenis EMil pronksmedali!

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Epeevehkleja Nikolai Novosjolov sai Thbilisis peetaval vehklemise EMi individuaalturniiril pronksmedali, Sten Priinitsa tee katkes 16 parema hulgas. 

Poolfinaal:

Kui veerandfinaalis alistas Novosjolov ühe Rio meeskondliku olümpiavõitja, siis nelja parema seas kohtus ta järgmisega, Priinitsa alistanud Boreliga. Novosjolov jäi esimese perioodi keskpaigaks 4:10 taha, aga suutis siis 10:10 viigistada. Teisel perioodil äsja 37-aastaseks saanud vanameistril aga enam tiitlikaitsja vastu püssirohtu polnud ning ta leppis 10:15 kaotusega.

Novosjolovi jaoks on see teine EM-i medal. 2012. aastal jäi ta Itaalias peetud turniiril 12:15 alla venelasele Pavel Suhhovile ja teenis hõbemedali.

Veerandfinaal:

Novosjolovi vastaseks on prantslane Daniel Jerent, kes sai enda kaheksandikfinaalis 15:13 jagu rahvuskaaslasest Ronan Gustinist. Tõelise trillerina kulgenud matšis jäi Eesti koondislane esmalt 2:5 taha, võitles end siis 10:8 ette, ent avastas kaks minutit enne matši lõppu end siiski 13:14 kaotusseisust. Kahe hullumeelse torkega, kui tabas temast mööda sööstnud Jerenti, õnnestus Novosjolovil kohtumine siiski 15:14 enda kasuks pöörata!

1/8-finaal:

Priinits kohtus prantslase Yannick Boreliga, kes torkas eestlase 11:15 läbi. Novosjolov alistas aga ungarlase Andras Redli 15:11.

1/16-finaal:

Ühte tabelipoole sattunud Priinits alistas Salmi 15:4. Nikolai Novosjolov oli üle Alin Sbaricast 15:7.

1/32-finaal: 

Alagrupiturniiril seitsmenda asetuse saanud Priinits alistas hispaanlase Angel Fabregati 15:7, Novosjolov alistas 64 parema hulgas Tristan Tuleni 15:13 ja Salm oli 15:13 parem soomlasest Alexander Lahtinenist.

Samuti põhiturniirile pääsenud Peeter Turnau kaotas Poola vehklejale Filip Broniszewskile 10:15. 

Vaata teisi tulemusi SIIT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles