Kultuuriministeerium asus vollekoondise rahaküsimuses valitsust kaitsma (2)

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indrek Saar
Indrek Saar Foto: TONI LÄÄNSALU/PM/SCANPIX BALTICS

Kultuuriminister Indrek Saar ütles võrkpalli MM valiksarja lisaturniiri rahastamisküsimust kommenteerides, et valitsus ei saanud rahastamise kohta ei toetavat ega mittetoetavat otsust teha, sest ajaraam, milles tegutseda, oli liiga lühike.

«Valitsus koguneb uuesti neljapäeval, kuid Võrkpalliliidul oli rahaeralduse kohta kinnitust vaja eilseks ehk esmaspäeva õhtuks. Seda ei olnud tulenevalt valitsuse tööprotseduuridest võimalik garanteerida,»  selgitas Saar.

„Võrkpalliidu kavatsus taotleda kolmanda kvalifikatsiooniringi korraldusõigust oli ootamatu ja eelarve jõudis meieni liiga hilja. Garantiid ehk blankovekslit pole paraku võimalik anda,» nentis minister. 

Saar kinnitas samas, et kui võrkpallikoondisel läheb nii hästi, et pääsetakse ka finaalturniirile, on piisavalt aega, et vajalikud rahastamisotsused teha.

«Eelmisel aastal otsustas valitsus toetada Kultuuriministeeriumi ettepanekut luua 600 000 euro suurune reserv, tagamaks Eesti jalg-, korv- ja võrkpalli mees- ja naiskondadele edukate valikmängude järel täiendav rahastus finaalturniiridel osalemiseks. Sellest reservist on näiteks võrkpallikoondisele sellel aastal eraldatud täiendavad 200 000 eurot, et osaleda augustis Poolas toimuval finaalturniiril,» ütles Saar.

Ta toonitas, et võrkpallikoondisel ei jää ükski kohtumine toimumata ega mäng mängimata. «Eesti on kogu aeg olnud väga aktiivne rahvusvaheliste ürituste korraldamisel. See on hea, et meil jätkub ambitsiooni rohkemaks, kuid kõike paraku ei jõua. Me näeme, et ka Saksamaa ja Hispaania loobusid sellesama ürituse korraldamisest, sest vahendite planeerimine nii kiiresti ei ole ka neil võimalik,» ütles Saar. 

Postimehe poole pöördus ka Riigikogu liige Urmas Kruuse: 

«Mage põhjendus Indrek Saarelt. Valitsuse viletsa töö tõttu peab Riigikogu kogunema esmaspäeval erakorraliselt, et menetleda erinevate maksueelnõude vusserdusi, mida ei suudetud õigeaegselt Riigikogule üle anda. Sama valitsus ise aga ei suuda koguneda erakorraliselt, et otsustada võrkpallurite toetamine.

Nii tähtsate mängude puhul on koduseinte toetus hädavajalik, mis kindlasti suurendaks edu tõenäosust. See, mille võrkpallurid on välja võidelnud, vajab tunnustamist, aga valitsusliikmetel puudub tunnetus. Piinlik. Ajate Eesti asja või, härrased?»

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles