Järelvaadatav: Kalju purustas koduväljakul Sillamäe Kalevi

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti jalgpallimeistrivõistluste 16. vooru viimases kohtumises purustas Nõmme Kalju koduväljakul 8:0 Sillamäe Kalevi.

Kalju läks kohtumist juhtima juba seitsmendal mänguminutil, kui jala sai valgeks Carlos Geovane Santos Pereira, kes lisas ka oma teise tabamuse 28 minutit hiljem. Lisaks Pereirale lõi kaks väravat Robert Kirss ning ühe tabamusega pidid leppima nii Nikolai Mašitšev, Artur Valikajev, Janar Toomet kui ka vahetusest sekkunud Vlasii Sinjavski.

«Ei tea, kas mäng oli selle hooaja kõige lihtsam, meil lihtsalt elemendid õnnestusid. Ülesehitus oli palju parem ja kiirem kui mõne teise mängu puhul. Näha oli, et Sillamäel oli raske, sest mängisime head jalgpalli täna,» ütles Nõmme Kalju poolkaitsja Karl Mööl.

Kui Tallinna Flora lõi täna Pärnule kümme väravat ja Kalju Sillamäele kaheksa tabamust, siis milliseks võib kujuneda järgmine voor, kus omavahel lähevad vastamisi Kalju ja Flora? «Suur mäng on kindlasti kaitsvam, mõlemad hakkavad otsima omi võimalusi standardolukordadest või headest ülesehitustest. Lihtsalt ei tohi punkte ära anda,» rääkis Mööl.

Teises hiljem lõppenud kohtumises sai Tallinna FC Levadia võõrsil 5:2 jagu Paide Linnameeskonnast. Kui vastassseisu avavärava eest, mis jäi avapoolaja ainsaks, hoolitses juba neljandal mänguminutil Levadia poolt Rimo Hunt, siis Tallinna meeskonna teine tabamus kanti Mark Oliver Roosnupu nimele. Ehkki kolm minutit hiljem tegi seisuks 1:2 penaltipunktilit täpne olnud Magnar Vainumäe, lõi Levadia kolm väravat järjest (Aime Marcelin Gando Biala, Nikita Andrejev ja Joao Neto Morelli), siis mängu viimane tabamus kanti Paide mängija Sander Sinilaiu nimele normaalaja neljandal üleminutil.

Liigatabelis jätkab Nõmme Kalju 36 punktiga kolmandal kohal, jäädes Levadiast maha kuue ja Florast kaheksa silmaga. Paide Linnameeskond on 15 punktiga kuuendal positsioonil ning Sillamäe Kalev 12 silmaga kaheksandal real.

Liigatabel 16. vooru järel:

  1. FC Flora 44 punkti
  2. FC Levadia 42
  3. Nõmme Kalju 36
  4. FC Infonet 24
  5. Narva Trans 24
  6. Paide Linnameeskond 15
  7. Tartu Tammeka 15
  8. Sillamäe Kalev 12
  9. Pärnu Vaprus 7
  10. Viljandi Tulevik 7

Enne mängu:

Turniiritabelis hoiab Kalju 33 punktiga kindlalt kolmandat positsiooni. Sillamäe on samal ajal 12 silmaga 7. kohal.

Sel hooajal on meeskonnad juba korra Hiiu kuntsmurustaadionil kohtunud ning toona sai Kalju kirja 2:1 võidu.

Turniiritabel 15. vooru järel:

  1. FC Flora 41 punkti
  2. FC Levadia 39
  3. Nõmme Kalju 33
  4. Narva Trans 24
  5. FC Infonet 21
  6. Paide Linnameeskond 15
  7. Sillamäe Kalev 12
  8. Tartu Tammeka 12
  9. Pärnu Vaprus 7
  10. Viljandi Tulevik 7
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles