Eesti Võrkpalli Liidu kodulehel võrreldakse Jüri Ratast tuntud ENSV aegse kommunistiga (2)

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Johannes Käbin.
Johannes Käbin. Foto: K. RAUD/PM/Scanpix Baltics/Scanpix

Eile selgus, et Eesti Võrkpalliliit ei saa ikkagi valitsuselt raha, et korraldada Tallinnas 2018. aasta MMi otsustav valikturniir. Eesti koondisel on väga hea võimalus jõuda järgmisel aastal toimuvale finaalturniirile, kuid viimast pääset tuleb nüüd jahtida kodukamara asemel hoopis Belgias. Nendest sündmustest tõukuvalt on Eesti Võrkpalliliidu kodulehel avaldatud arvamuslugu, kus peaminister Jüri Ratast võrreldakse tuntud kommunisti Johannes Käbiniga.

Hillar Karm meenutab Eesti Võrkpalliliidu kodulehel ilmunud arvamusloos, kuidas 1950.-1978. aastal Eesti Kommunistliku Partei Keskkomitee esimene sekretär Johannes Käbin helistas omal ajal Nõukogude Liidu kaitseministrile ja NLKP Keskkomitee sekretärile, et saada võrkpallur Tarvi Uljas kätte armeeteenistusest.

Toonastele sündmustele tuuakse paralleeliks selle nädala omad. Karm kirjutab, et Eesti peaminister Jüri Ratas oleks võinud nüüd samuti asuda võrkpallurite kaitsele ja võtta kõne rahandusministrile. Midagi sellist aga ei toimunud.

Nii küsib Karm arvamusloo lõpetuseks, et kumb nimetatud meestest oli/on sporti toetavam. Kas Venemaal sündinud Ivan (Johannes) Kebin (Käbin) või Maarjamaal sündinud Jüri Ratas?

Loe arvamuslugu volley.ee lehelt.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles