Maruvihane Latvala on valmis WRC reegleid rikkuma (1)

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jari-Matti Latvala Sardiinia rallil.
Jari-Matti Latvala Sardiinia rallil. Foto: ANDREAS SOLARO/AFP/Scanpix

Toyota rallisõitja Jari-Matti Latvala on pärast Sardiinia rallil kogetut valmis tulevikus rikkuma WRC reegleid, mis reguleerivad meeskonna ja ekipaaži raadiosidet.

Latvala vihastas pärast Sardiinia ralli 12. kiiruskatset, kuna pidi mõnda aega sõitma rehvi vahetanud Mads Östbergi auto tolmupilves. Kiiruskatse lõpus ähvardas ta koguni rallispordist loobuda, kui tema aega ei kärbita.

Kohtunikud otsustasid aga Latvala aega mitte parandada, sest rehvi vahetanud Östberg liikus kiiruskatsel edaspidi täiskiirusel.

Ralli teise kohaga lõpetanud soomlane pole aga tänaseni suutnud juhtunut unustada. Nimelt kirjutab Autosport, et sarnaste olukordade tekkides on Latvala valmis rikkuma WRC raadiokommunikatsiooni reegleid, mille kohaselt võib küll tiim ekipaaži ohutusprobleemidest teavitada, kuid mitte vastupidi.

«Tulevikus võtan riski ning helistan neile. See on ohutusküsimus. Ma võtsin tolmupilves sõites tohutu riski ning kui sellistes tingimustes eksid, siis ei riski ma ainult enda eluga, vaid ka pealtvaatajate omaga,» rääkis Latvala.

Lisaks noomis Latvala ka Östbergi ning tema eratiimi. «See, et Madsil polnud raadiosidet, ei ole mõistlik. Need asjad tuleb selgeks teha. Jällegi, see on ohutusküsimus. Raadioside peab kõikidel autodel olema, isegi eratiimi omadel,» jätkas ta.

Mis puutub Latvala 12. kiiruskatse aega, siis soomlane on jätkuvalt hinnangul, et kohtunikud oleksid pidanud tema aega korrigeerima. «Ma võitlesin esikoha eest,» ütles ta.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles