25:0 võit (!) maksis vutitreenerile töökoha

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hispaania kõrgliiga kõige ühekülgsema mängu eest hoolitsesid FC Barcelona ja Bilbao Athletic. Aasta oli siis 1931 ning baskid kütsid katalaanidele 12:1 sauna.
Hispaania kõrgliiga kõige ühekülgsema mängu eest hoolitsesid FC Barcelona ja Bilbao Athletic. Aasta oli siis 1931 ning baskid kütsid katalaanidele 12:1 sauna. Foto: ALBERT GEA/REUTERS/Scanpix

Kui harilikult saavad peatreenerid jalgpallis hundipassi pärast mõndahäbiväärset kaotust (vt. Magnus Pehrsson ja Eesti-Bosnia 0:5), siis Hispaanias käisid asjad risti vastupidi: Serranos B noortemeeskonna juhile anti sulg sappa, sest tema hoolealused tampisid vastased 25:0 mutta, vahendab BBC El Paisi uudist.

Serranos B U11 meeskond lõi veerandsada väravat Benicalap C tiimile, kes olid noorteliigas selged punased laternad. 30 mängu peale ei teeninud Benicalap C poisid tabelisse mitte ainsatki punkti ja lasid endale lüüa 247 väravat.

25 väravat ühes matšis oli aga Serranose klubijuhtide arvates liig mis liig. «Me usume vastase austamisse. Pärast seda tulemust otsustasime, et treener peaks lahkuma,» rääkis klubiametnik Pablo Alcaide El Paisile.

Mõistagi on peatreeneri liiga suure võidu eest vallandamine vastuoluline otsus ning mees on juba pöördunud ka advokaadi poole. Tolle sõnul ei andnud treener oma mängijatele käsku Benicalapile lüüa võimalikult palju väravaid, vaid juhendas oma meeskonda vastastele oma väljakupoolel kõrgelt survet avaldama. Et Benicalapi mängijad jätkasid hooletuid rünnakuüritusi, mistõttu tekkisid kaitsesse haigutavad augud, polevat enam eksimusest kasu lõiganud treeneri süü.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles