Venemaa ei taha enam Alaveri?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti suusakoondise peatreener Mati Alaver.
Eesti suusakoondise peatreener Mati Alaver. Foto: Raigo Pajula

Venemaa spordiminister Vitali Mutko ütles kohalikule meediale, et järgmisel hooajal hakkab meeste suusakoondis harjutama kahes grupis.

Suurem seltskond jääb senise vanemtreeneri Oleg Perevoztšikovi hoole alla, Aleksandr Legkovi ja Ilja Tšernousovi tegemisi jääb koordineerima sakslane. «Kogu töö hakkab toimuma ministeeriumi kontrolli all,» rõhutas Mutko.

Ministri avaldus erineb kardinaalselt Venemaa alaliidu presidendi Jelena Välbe varasematest kommentaaridest, kus ta on öelnud, et Legkovi ja Tšernousovi eraldiseisvad treeningud riigi raha eest lõpevad.

«Täna pole mul selget nägemust, kuidas uus struktuur järgmisel hooajal hakkab välja nägema,» tunnistas Välbe laupäeval. «Ma ei pea õigeks, et sportlased lähevad alaliidust mööda ministeeriumi eestkoste alla.»

Legkovi ja Tšernousovi treeneriks on väidetavalt Saksamaa juunioride koondise juhendaja Markus Kramer.

Välbelt päriti, kas nelja Eesti määrdemeistri tulek Venemaa koondisse Perevoztšikovi gruppi on seotud ka Mati Alaveri siirdumisega idanaabrite suusatajate juhendajaks? «Ei. Need on kaks eraldi teemat,» kinnitas endine tippsuusataja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles