Rasmus Mägi hooaeg jätkub Teemantliiga etapil Stockholmis

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rasmus Mägi Oslo Teemantliiga etapil.
Rasmus Mägi Oslo Teemantliiga etapil. Foto: EKJLi Facebooki leht

Eile Oslos toimunud Teemantliiga etapil 400 meetri tõkkejooksus oma tänavuse hooaja tippmargi (49,10) jooksnud Rasmus Mägi saab taas võistlemas näha juba sel pühapäeval, kuna 25-aastase sportlase nime võib leida ülehomme Stockholmis toimuva etapi stardinimekirjast.

Lisaks Mägile on starti asumas ka kohalik jooksja Isak Andersson (hooaja tippmark 51,86), Türgi esindaja Yasmani Copello (48,44), britt Jack Green (49,10), prantslane Mamadou Kasse Hann (48,40), ameeriklane Bershawn Jackson (48,63), Lõuna-Ameerika sportlane L. J. van Zyl (48,29) ja eile kodupubliku ees nii rahvusrekordi kui ka Euroopa hooaja tippmargi 48,25 jooksnud norralane Karsten Warholm.

Mägi on teinud tänavusel välihooajal kolm jooksu ning parandanud iga kord hooaja tippmarki. Kui mai keskel Shanghais Teemantliiga etapil hooaja avastardi teinud Rio olümpia kuues mees alustas ajaga 49,38, siis ligi nädal hiljem täitis mullune Eesti parim meessportlane Londoni MM-normi (49,35), kui jooksis välja aja 49,25. Kui eile Oslos kärpis Mägi senisest parimast ajast veel 15 sajandikku, siis tema isiklik rekord (ühtlasi ka Eesti rekord) on 48,40 sekundit.

Praeguse seisuga on Mägi taaskord ainus eestlane, kes Teemantliigas stardib. Seejuures on ta kahe etapi järel koguni Teemantliiga üldliider kümne punktiga. Teisel kohal asub üheksa silmaga van Zyl, kolmandal kaheksa punktiga Warholm, neljandal samuti kaheksa punktiga Jackson ja viiendal seitsme silmaga Copello.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles