Kaur otsib välisrallidelt uut tõuget

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Egon Kaur
Egon Kaur Foto: Arvet Mägi / Virumaa Teataja.

Autoralli Eesti meistrivõistlustel tänavu medalita jäänud Egon Kaur usub, et koduteedel ei suuda ta enam areneda, ning piilub piiritaguseid sarju. Ideaalis soovib ta osaleda PWRC-sarjas.


Esimese sammu astuvad Kaur ja kaardilugeja Simo Koskinen juba detsembri esimesel nädalavahetusel, kui nad osalevad MM-sarja viimasel etapil Walesis. Otsest seost järgmise hooajaga sel käigul otseselt küll pole, ent teatud kasu loodab rallimees sellest lõigata.


«Tahame vaadata, kus me rallimaailmas parasjagu asume,» selgitas Kaur. «Kaks aastat tagasi käisin Walesis sõitmas ning sealsed teed tundusid mulle sobivat.» Kaurile pole see tänavu esimene MM-etapp, talvel kihutas ta ka Rootsi teedel.
Walesis sõidab Kaur koos Urmo Aava ja Martin Rauamiga World Rally Team Estonia värvides.


PWRC-sarjas osalemine on esialgu idee tasemel. Kaur uuris eri hinnapakkumisi, ent vastuseks saadud arv osutus väga suureks. «Pakkumisel on eri variandid, hind sõltub paljuski sellest, kas kasutame oma autot või rendime selle kusagilt tiimist,» arutles Kaur. «Sarjas osalemiseks kulub igal juhul väga palju raha ning enne selle leidmist pole mõtet teemal pikemalt peatuda.»


Mullu saavutas Kaur N-rühma Eesti meistrivõistlustel pronksi, tänavu oli tal võimalus sama tulemust korrata, kuid viimasel etapil Saaremaal sõitis ta rajalt välja ja lõhkus auto. Nii riputati medalid hoopis teiste meeste kaela.


«Tänavune hooaeg läks küll nigelalt, kuid tunnen, et ei suuda enam siinsetel teedel areneda,» sõnas Kaur. «Kiiruskatsed ja teed on sarnased. Tahan end mujal proovida.»


Eesti praeguses majandusolukorras on rallimeestel eelarve kokkusaamisega suuri probleeme, liiati veel selle suurendamisega.


Kaur vaatab asjadele reaalse pilguga ning tunnistab, et lisaks MM-sarjale on ta alternatiivina mõelnud ka muudele variantidele. Head väljundit näeb ta samuti Soome meistrivõistlustes.


«Sõidaksin meeleldi Soome sarjas ning selle kõrvalt osaleksin ka Eesti meistrivõistlustel,» arutles Kaur. «Tegelikult pole seegi variant kuigi odav lõbu.»


Kaur kasutab võistlustel N-rühma Subaru Imprezzat ning kavatseb sama masinaga jätkata. «Usun, et see on veel piisavalt konkurentsivõimeline, pealegi õppisid mehaanikud seda alles tundma,» selgitas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles