Järelvaadatav: võimas! Eesti alistas Hispaania ja võitis Maailmaliigas kulla! (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti võrkpallikoondis jõudis Mehhikos Leonis peetaval Maailmaliiga kolmandas tugevusgrupis kohe esimesel osalemisaastal finaali, kus kohtuti Hispaaniaga. Vastasele ei antud mingit sõnaõigust ja võeti kindel 3:0 võit. Geimides said vastased vastavalt 22, 16 ja 21 punkti. Nii võitis Eesti teist aastat järjest rahvusvahelise liiga - möödunud suvel triumfeeriti Euroopa liigas.

Kapten Kert Toobal ütles, et Hispaania murti ära esimese geimiga. «See sai määravaks, nemad algul domineerisid, aga me tulime järgi ja läksime sealt hooga lõpuni, neil läksid pead norgu,» sõnas Toobal.

«Selliste momentide pärast seda asja teemegi. See seltskond, kes meil siin on.. need, kes ei mängi, see, kuidas nad pärast viimast punkti väljakule tormasid, see näitab, et see läheb meile kõigile korda,» lisas kapten.

«Need on ajaloolised hetked ja neid on raske kirjeldada. Sa pead selle jaoks kohapeal olema ja nägema neid ilmeid ja emotsioone.»

«Tuli ikka väga raskelt see kõik. Täna tundus see saal veel palavam ja kui veidralt see pall lendab! Aga meie saime sellega hakkama, hispaanlased mitte. Kokkuvõttes, meeskonna mäng on see, kõik andsid kõik! Karikas on küll väike, aga selle karika järgi me ei tulnud. See võit jätam jälje südamesse.»

Ardo Kreek ja Oliver Venno tõid kumbki 13 punkti, Robert Täht lisas 10 silma.

Mängu käik:

Eesti alustas algkoosseisus Kert Toobal, Ardo Kreek, Andri Aganits, Robert Täht, Andrus Raadik, Oliver Venno ja libero Rait Rikberg. Eesti pääseb Oliver Venno blokist 8:5 juhtima. Mehhiko publik elab kaasa mõlemale meeskonnale. Mehhiko ise kaotas pronksimängus 0:3 Saksamaale, aga rahvast on saalis ikka umbes 3000 inimese ringis. Geimi keskel jääb Eesti 14:17 kaotusseisu, ent Venno viigistab 20:20. Venno rünnakust lähevad eestlased 23:20 juhtima ja tema serviässast võidame geimi 25:22.

Teine geim: Eesti 8:6 juhtimisel minnakse esimesele tehnilisele vaheajale. Kert Toobal paneb hispaanlastele bloki ette ja edu juba 12:7. Edu käest ei antud ja geim Eestile 25:16.

Kolmas geim: Eesti jätkas sama võimsalt ja läks koguni 9:1 juhtima! Siis tekkis mõõn ja hispaanlased jõudsid 13:16 seisuni. Geim siiski Eestile 25:21 ning mäng seega 3:0. Eesti võitis Maailmaliigas kulla!

Mängu eel:

Eesti koondis on valmis!

Enne mängu:

Mehhikos Leonis toimuval finaalturniiril kohtus Eesti poolfinaalis Mehhikoga ja sai 3:0 võidu. Esimeses poolfinaalis alistas Hispaania 3:0 Saksamaa.

Maailmaliiga ühendab planeedi 36 paremat võrkpallikoondist, kes on jagatud kolme tugevusgruppi. Eelmisel aastal Euroopa liigas triumfeerinud rahvusmeeskond kuulub Maailmaliiga kolmandasse tugevusgruppi koos Austria, Hiina Taipei, Hispaania, Kasahstani, Katari, Kreeka, Mehhiko, Montenegro, Saksamaa, Tuneesia ja Venetsueelaga.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles