Fantastiline: Kontaveit võitis karjääri esimese WTA-turniiri (4)

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anett Kontaveit
Anett Kontaveit Foto: ERIC FEFERBERG/AFP

Eesti tennise esireket Anett Kontaveit (WTA 49.) võitis 's-Hertogenboschis karjääri esimese WTA tenniseturniiri. Finaalis alistas ta Venemaa tennisisti Natalia Vihljantseva (WTA 74.) 6:2, 6:3.

Kontaveit oli pärast mängu äärmiselt õnnelik ning ei unustanud viisaka sportlasena õnnitleda ka vastast tubli turniiri eest. «Olen lihtsalt nii põnevil. Mängisin suurepärase matši ning õnnitlen enda vastast – ta mängis sel nädalal suurepäraselt. Ka minu jaoks oli nädal imeline, mängisin raskeid mänge ning võitsin finaali, mis ma muud ikka öelda saan,» ütles eestlanna.

Võidukõne lõpus tänas Kontaveit oma treenerit, kellele rahvas valjusti aplodeeris, kui kuulis, et tegu on hollandlasega. Oma tänusõnad said ka Eesti tennisesõbrad: «Aitäh kõigile eestlastele, kes mind siia toetama tulid. Siin oli imeline atmosfäär.»

Mängu statistika:

Foto: Ekraanitõmmis

Enne mängu:

Teistkordselt WTA tenniseturniiri finaali jõudnud Kontaveit alistas poolfinaalis ukrainlanna Lesia Tsurenkoga (WTA 37.) 6:3, 6:7 (0), 6:2. Vihljantseva oli teises poolfinaalis parem Horvaatia tennisistist Ana Konjuhist (WTA 33.) 6:3, 7:5. Omavahel pole 21-aastane Kontaveit ja 20-aastane Vihljantseva varem mänginud.

Suurepärast tennisehooaega tegev Kontaveit jõudis WTA turniiri finaali teistkordselt. Aprillis mängis Kontaveit Bieli turniiri finaalis, kuid kaotas siis 17-aastasele tšehhitarile Marketa Vondroušovale 4:6, 6:7 (6).

Kommentaarid (4)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles