Jalgpallijuhtide värsked ideed: 30-minutilised poolajad ning karistuslöökide endale lahtimängimine (1)

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Carl Recine/REUTERS

Jalgpallireeglite muutmisega tegelev organisatsioon IFAB arutab mängureeglite uuendamist. Nimelt on kaalumisel see, kas senised 45-minutilised poolajad asendada seisva ajaga mängitavate 30-minutiliste poolaegadega.

IFAB kaalub muudatust ajaviitmise väljajuurimiseks. Nende sõnul kasutataks 30-minutiliste poolaegadega mänguaega efektiivsemalt ära.

Teine muudatusettepanek on muuta penaltilöömise reegleid. Kui praegu jätkub mäng penalti tõrje järel justkui oleks tegu tavalise mänguga, siis ettepaneku kohaselt teeniks väravavaht penaltitõrje järel lahtilöögi.

Põnevamate ettepanekute all pakutakse veel välja variant, et jalgpallur võiks endale karistuslöögi ise ette mängida ning siis vabalt edasi triblada. See võimaldaks rünnakul oleval jalgpalluril pärast viga taas kiiresti jalule tõusta ning rünnakuga koheselt jätkata.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles