Kapten Toobal ajaloolise mängu eel: võidab see, kes jaksab rohkem kannatada

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kert Toobal (vasakul) ja Ardo Kreek võitlemas Eesti koondise särgis.
Kert Toobal (vasakul) ja Ardo Kreek võitlemas Eesti koondise särgis. Foto: Tairo Lutter

Eesti aja järgi esmaspäeva varahommikul kell 2.30 alustab Eesti võrkpalli rahvusmeeskond Mehhikos Leónis ajaloos esimest korda Maailmaliiga kolmanda tugevusgrupi finaalmatši Hispaaania vastu. Kui poolfinaalis võitis Eesti 3:0 Mehhiko, siis Hispaania oli identse tulemusega üle Saksamaast.

«Hispaania näitas Saksamaa vastu, et targalt mängides ja mitte jõuga rammides on võimalik mängu võita. Meie proovisime oma poolfinaalis Mehhikoga samamoodi. Kui finaalis mõlemad niimoodi jätkavad, siis hakkab rolli mängima füüsiline vorm ja see, kes rohkem jaksab kannatada,» lausus rahvusmeeskonna kapten Kert Toobal. Peatreener Gheorghe Creţu lisas: «Rünnakul mängib Hispaania kiirelt. Peame olema kaitses head ja blokimängus kokkulepitud asjadest kinni pidama.»

Hispaaniaga pidas Eesti kuu aega tagasi koduses Kalevi spordihallis kolm sõprusmängu, kui saadi kindlad 3:0 ja 3:1 võidud. Mängust, kus sinisärke esindas teine koosseis, väljus 3:2 võiduga Hispaania. Pärast seda on lõunamaalased sammunud aga selgelt tõusvas joones ja näidanud meiega võrreldes harukordselt sarnast minekut.

MM-valiksarja teises ringis said mõlemad teise koha. Kui rahvusmeeskond jäi otsustavas mängus 1:3 alla Venemaale, siis hispaanlased samade numbritega Soomele. Maailmaliiga alagrupiturniiril noppisid mõlemad koondised viis võitu. Hispaania ainus kaotus tuli 0:3 Saksamaalt, mis nüüd poolfinaalis aga magusalt revanšeeriti.

Võrreldes Tallinnas mänginud koosseisuga on Hispaania võistkond Mehhikos peaaegu identses rivistuses. Peatreener Fernando Muñoz on teinud vaid ühe vangerduse, asendades diagonaalründaja Augusto Renato Colito Lopesi tempomehe Víctor Rodríguez Pérezega.

Eesti ja Hispaania vahelisele Maailmaliiga kolmanda tugevusgrupi finaalmatšile on võimalik kaasa elada nii Postimees.ee kui ka Kanal 12 vahendusel. Otseülekanne mängust algab pühapäeva öösel vastu esmaspäeva kell 2.25.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles