Galerii: uudse süsteemi võlu ja valu tundnud Tšiili alistas Kameruni

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Lõuna-Ameerika jalgpallimeister Tšiili alustas ajaloo esimest maailmajagude karikaturniiri raske 2:0 võiduga, kui sai jagu Aafrika meistrist Kamerunist.

Tšiili alustas mängu hästi, kui juba avarünnakul tabas Lõuna-Ameerika koondise poolkaitsja Eduardo Vargas posti. Kohtumist domineerinud Tšiili jõudis avapoolaja lõpus ka väravani, mida siiski peakohtunik Damir Skomina pärast videokordust õigeks ei lugenud, sest viimane fikseeris suluseisu. Samas olid jalgpallurid Vargase väravat juba enne lõplikku otsust omajagu tähistanud.

Teisel poolajal näitas kohati head jalgpalli ka Kamerun, aga tabamuseni jõudis siiski Tšiili, kui 81. minutil suunas vahetusest sekkunud Alexis Sancheze söödu Kameruni väravasse Arturo Vidal.

Tšiili jätkas aga surumist, tänu millele jõudis ka teise väravani, kui normaalaja esimesel üleminutil sai jala valgeks Eduardo Vargas. Taas pidas peakohtunik dialoogi videokohtunikuga, kuid seekord lõunaameeriklaste tabamust ei tühistatud. Seejuures märgiti väravasööt jälle Sancheze nimele.

Kuna tegu oli B-alagrupi avakohtumisega, siis tõusis Tšiili kolme punktiga liidriks. Samuti B-alagruppi kuuluvad Saksamaa ja Austraalia lähevad omavahel vastamisi homme kell 18.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles