Videod ja kommentaarid: vollekoondis triumfeeris Maailmaliigas! (2)

Mariel Gregor
, Mehhiko, Leon
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti võitis Maailmaliiga III grupi turniiri.
Eesti võitis Maailmaliiga III grupi turniiri. Foto: FIVB

Eesti võrkpallikoondis krooniti esimesel osalemise aastal Maailmaliiga kolmanda tugevusgrupi võitjaks. Mehhikos Leonis peetud finaalis alistati Hispaania 3:0.

Kapten Kert Toobal ütles, et Hispaania murti ära esimese geimiga. «See sai määravaks, nemad algul domineerisid, aga me tulime järgi ja läksime sealt hooga lõpuni, neil läksid pead norgu,» sõnas Toobal.

«Selliste momentide pärast seda asja teemegi. See seltskond, kes meil siin on.. need, kes ei mängi, see, kuidas nad pärast viimast punkti väljakule tormasid, see näitab, et see läheb meile kõigile korda,» lisas kapten.

«Need on ajaloolised hetked ja neid on raske kirjeldada. Sa pead selle jaoks kohapeal olema ja nägema neid ilmeid ja emotsioone.»

«Tuli ikka väga raskelt see kõik. Täna tundus see saal veel palavam ja kui veidralt see pall lendab! Aga meie saime sellega hakkama, hispaanlased mitte. Kokkuvõttes, meeskonna mäng on see, kõik andsid kõik! Karikas on küll väike, aga selle karika järgi me ei tulnud. See võit jätab jälje südamesse.»

 

«Tulime siia võitma ning saime sellega hakkama. Kõik tingimused, mis siin valitsesid, olid täiesti teistsugused võrreldes Euroopaga. Aga suutsime hoida pea külmana ning teha omad asjad ära ning sellest piisas,» sõnas Rait Rikberg. «Meil on viimastel aastatel olnud Eesti võrkpallikoondisega palju ilusaid hetki, mistõttu ma ei hakkaks neid võrdlema. Eesti võrkpall on kõva!»

Mis sai aga mängus otsustavaks? «Me suutsime pärast esimest geimi servid ilusti üle lüüa, mida on selles saalis üliraske teha. Kuna serv töötas, siis tänu sellele töötas ka blokk ning sellest tulenevalt hea kaitsemäng,» lisas Rikberg.

Ardo Kreek ja Oliver Venno tõid kumbki 13 punkti, Robert Täht lisas 10 silma.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles