Täna: esimese WTA-turniirivõidu teeninud Kontaveit juba Mallorcal võistlustules

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anett Kontaveit.
Anett Kontaveit. Foto: KOEN SUYK/AFP/Scanpix

Eesti esireket Anett Kontaveit (WTA 36.) alustab 's-Hertogenboschis teenitud karjääri esimese WTA-turniirivõidu järel järjekordset mõõduvõttu, kui ta asub võistlustulle Hispaanias 226 750 USA dollari suuruse auhinnafondiga muruväljakuturniiri Mallorca Open. Avaringis kohtub 21-aastane eestlanna 2015. aasta US Openi finalisti Roberta Vinciga (WTA 33.).

Enne mängu:

Omavahel 34-aastane Vinci ja 21-aastane Kontaveit varem kohtunud pole. Nendevaheline matš on täna kavas kolmanda väljaku esimese mänguna, mis algab Eesti aja järgi kell 12.00.

34-aastane itaallanna pole viimasel ajal heas hoos olnud. Ta langes avaringis konkurentsist nii mai keskel toimunud mainekal Rooma tenniseturniiril kui ka mai lõpus aset leidnud Prantsusmaa lahtistel. Kontaveit jõudis seevastu Roomas veerandfinaali ning pidi Prantsusmaal tunnistama teises ringis tiitlikaitsjana turniiri alustanud Garbiñe Muguruza paremust.

Seejuures pidas paremakäeline Vinci viimati võistlusmatši 28. mail Prantsusmaa lahtistel, kui jäi kolmes setis alla Puerto Rico sportlasele Monica Puigile. Murukattega väljakul itaallanna aga tänavu mänginud pole. Seevastu Kontaveidil on kirjas viis võitu, mis pärinevad pühapäeval võidukalt lõppenud Ricoh Openi nimeliselt WTA-turniirilt.

Kontaveidi ja Vinci vahelise kohtumise võitja läheb teises ringis vastamisi belglanna Kirsten Flipkensi (WTA 88.) või Luksemburgi mängija Mandy Minellaga (WTA 80.).

Mallorca turniiril on kõige kõrgema asetusega mängijaks venelanna Anastassia Pavljutšenkova (WTA 17.)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles