FC Liverpool sooritab klubi ajaloo suurima ostu

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mohamed Salah.
Mohamed Salah. Foto: LaPresse/Pennacchio/LaPresse/Pennacchio/Scanpix

Eesti jalgpallikoondise kapteni Ragnar Klavani koduklubi FC Liverpool on lähedal klubi ajaloo rekordostule. Teisipäeval saabub klubi juurde egiptlasest ääreründaja Mohamed Salah, et läbida kolmapäeval juba arstlik kontroll.

Omal ajal Londoni Chelseas põrunud 25-aastane mängumees on kaks viimast hooaega (esimesel aastal mängis ta Romas laenulepingu alusel) veetnud Itaalia kõrgliigas AS Roma ridades.

Liverpoolil tuleb mängumehe eest lauale laduda 45 miljonit eurot ja sellega saab egiptlasest Liverpooli läbi aegade kõige kallim ost. Praegune rekord on Andy Carrolli nimel, kelle eest laoti 2011. aastal lauale 40 miljonit eurot.

Liverpool oli Salah palkamisest huvitatud ka kolm aastat tagasi, kuid toona valis väle ääreründaja Londoni Chelsea pakkumise.

Salah alustas teekonda Kairost Inglismaa poole teisipäeva hommikul. Liverpoolis hakkab ta nädalas teenima umbes 100 00 eurot.

AS Roma maksis Chelseale Salah eest eelmisel suvel 15 miljonit eurot, kuid edukas hooaeg tõstis egiptlase hinda märgatavalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles