Kontaveit on omapärases arvestuses maailma neljas reket

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anett Kontaveidist on maailma edetabelis kõrgemal vaid kolm temast nooremat tennisisti.
Anett Kontaveidist on maailma edetabelis kõrgemal vaid kolm temast nooremat tennisisti. Foto: Eibner-Pressefoto/imago/Eibner Europa

Eesti esireket Anett Kontaveit tõusis eile värskes naiste maailma edetabelis tänu karjääri esimesele WTA-turniirivõidule Hollandis 's-Hertogenboschis 36. kohale, mis on kõrgeim positsioon 21-aastase eestlanna karjääris.

Kui võtta WTA edetabel vaatluse alla, siis asuvad Kontaveidist kõrgemal real vaid kolm temast nooremat tennisisti. 29. positsioonil paikneb 20-aastane venelanna Darja Kasatkina, kes mängis viimati Prantsusmaa lahtistel, kui kaotas seal kolmandas ringis 0:6, 5:7 hilisemale finalistile Simona Halepile. Kasatkina karjääri kõrgeim edetabelikoht on 24, mis pärineb 2016. aasta augustist.

Veel asub Kontaveidist etemal positsioonil (28.) sarnaselt eestlannale Ricoh Openi muruväljakuturniiril osalenud 19-aastane horvaatlanna Ana Konjuh, kes jäi Hollandis nelja parema seas 3:6, 5:7 alla Kontaveidiga finaalis kohtunud venelannale Natalja Vihljantsevale. Kui praegu asub Konjuh maailma edetabelis 28. kohal, siis see on ühtlasi ka tema karjääri parim edetabelikoht.

Viimaks edestab vanuse järgi Kontaveiti ka hiljuti Prantsusmaa lahtised võitnud 20-aastane lätlanna Jelena Ostapenko, kellega eestlanna triumfeeris 2013. aastal märtsis Tallinnas peetud ITF-turniiri paarismängus. Ostapenko on karjääris paiknenud maailma edetabelis ka 12. real, kus ta asus eelmisel nädalal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles