Vormel-1 sarja ainus naissoost tiimiboss lahkus päevapealt ametist

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Monisha Kaltenborn.
Monisha Kaltenborn. Foto: /imago/Crash Media Group/Scanpix

Vormel-1 sarjas osalevat Sauberi võistkonda juhtinud Monisha Kaltenborn lahkus ametist. Väljaande Motorsport teatel on põhjuseks vastuolud võistkonna uute omanikega.

Sauber läks eelmisel aastal investeerimisfirma Longbow Finance omandusse ja ühes sellega loobus Kaltenborn talle kuulunud aktsiatest. Šveitslanna töötas tiimis alates 2000. aastast, olles esialgu ametis juriidilises osakonnas. 2010. aastal asus ta tööle tegevjuhina ja sai ka aktsionäriks. Sauber ei ole veel ametlikult tema lahkumisest teatanud, kuid Motorspordile kinnitas seda mitu allikat.

Samade allikate väitel ei suutnud omanikud ja Kaltenborn leida ühist keelt selles osas, kuidas peaks tiim kohtlema sõitjaid Marcus Ericssoni ja Pascal Wehrleini. Longbow olevat soovinud Ericssoni eelistamist, Kaltenborn oli aga seisukohal, et mõlemale sõitjale tuleb tagada võrdsed võimalused.

Edukas ajalugu, ent kehv lähiminevik

Šveitsi ärimees Peter Sauber asutas omanimelise võidusõidutiimi 1970ndatel aastatel, vormel-1 sarjas hakati osalema 1993. aastal. 2005. aastal müüs Sauber võistkonna BMW-le, ent ostis selle tagasi, kui Saksa suurtootja neli aastat hiljem sarjast taas lahkus. Peter Sauberile kuulus pärast seda kaks kolmandikku võistkonna aktsiatest, ülejäänud kolmandik oli Kaltenborni omanduses.

Sauberi nime all lõpetati hooaeg parimal juhul 4. kohaga, kui 2001. aastal sõitsid meeskonna värvides Nick Heidfeld ja Kimi Räikkönen. BMW Sauber jõudis nelja aasta jooksul saada tiimide arvestuses korra teise ja korra kolmanda koha. Pärast sakslaste lahkumist lõpetati nelja hooaja jooksul alati vahemikus kuuendast kaheksanda kohani, ent 2014. aastal jäädi punktitabelis nullile ja mullu samuti kümnendaks ehk eelviimaseks.

Nädalavahetusel Bakuus toimuva Aserbaidžaani GP eel on Sauber vormel-1 sarja punktitabelis nelja punktiga üheksandal kohal, edestades vaid nullil olevat McLarenit. Kaltenborni asendajaks võib Motorspordi andmetel saada Colin Kolles, kes on varem pidanud hingusele läinud HRT võistkonna tiimijuhi ametit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles