Eesti koondist esindavad võistkondlikul EMil nii Mägi, Šadeiko kui ka Kirt

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Magnus Kirt.
Magnus Kirt. Foto: Kristjan Teedema

23.–25. juunil võistleb Eesti kergejõustikukoondis Vaasas kaheksandatel Euroopa võistkondlikel meistrivõistlustel.

Esiliigas tuleb Eesti koondisel vastu astuda Belgia, Bulgaaria, Iirimaa, Norra, Portugali, Rootsi, Rumeenia, Soome, Šveitsi, Taani ja Türgi võistkondadele.

Igal alal esindab riiki üks sportlane. Eesti koondisesse kuulub 20 naist ja 22 meest. Võistkonna noorimaks liikmeks on U18 MMile kvalifitseerunud Piibe Kirke Aljas. Naiskonnas annavad tooni Tartu Ülikooli Akadeemilise Spordiklubi kergejõustiklased, keda on kokku seitse. Meeskonnas on enim (6) Audentese Spordiklubi liikmeid.

Rio olümpiamängude koondislastest esindavad Eestit Rasmus Mägi, Lily Luik, Grit Šadeiko (TÜ ASK), Magnus Kirt (TTÜ SK), Jaak-Heinrich Jagor, Kaur Kivistik (Tartu SS Kalev) ning Liina Laasma.

Võistkondlikeks meistrivõistlusteks nimetati koondiste jõuproov 2009. aastal. 1965–2008 selgitati samas formaadis riikide paremusjärjestust Euroopa kergejõustiku karikavõistlustel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles